Dani mladog ulja i šparoga u restoranu Spinnaker ovog proljeća se ne propuštaju

Restoran Spinnaker

Vrijeme branja i uživanja u šparogama, toj ukusnoj i povrh svega izrazito zdravoj namirnici, službeno je započelo. A gdje drugdje otkriti sve čari ovog „carskog povrća“ nego li u Istri, zemlji sunca, mora, najboljih samoniklih šparoga i vrhunskog maslinovog ulja? Od 25. do 27. ožujka u restoranu Spinnaker u Poreču održavaju se „Dani mladog ulja i šparoga“ koji donose najbolje od obje namirnice i koji se ovog proljeća ne propuštaju!

Omiljena namirnica proljeća i ljeta

Šparoge, „carsko povrće“ kako im mnogi tepaju, jedne su od najzdravijih namirnica svijeta i iznimna kulinarska delikatesa. Ogroman je broj fantastičnih utjecaja šparoga na čovjekovo zdravlje i gotovo je ih je nemoguće sve nabrojati. Osim svojim iznimnim nutritivnim bogatstvom i ljekovitim mogućnostima, ove samonikle biljke privlače pažnju i svojim ukusom te su mnogima omiljena namirnica dugih proljetnih i ljetnih dana.

Restoran Spinnaker zna kako na pravi način spremiti šparoge

Ta fantastična namirnica zaslužuje da ju se tretira na pravi način i da ju se, u kulinarskom smislu, uparuje s jednako tako iznimnim namirnicama. Složit će te se – bolje namirnice od domaćeg mladog maslinovog ulja za kulinarsko sljubljivanje sa šparogama nema! Baš takvog su razmišljanja i porečki restoran Spinnaker i njegov vrhunski chef Goran Hrastovčak. I ne samo to! Oni su, kako bi odali počast baš tim dvjema namirnicama, organizirali „Dane mladog ulja i šparoga u Spinnakeru“ od 25. do 27. ožujka.

Šparoge, omiljene istarske samonikle delikatese, uz mlado maslinovo ulje izvrsnih istarskih uljara, pretočili su u divni proljetni meni iza kojeg stoji chef restorana Spinnaker, Goran Hrastovčak.

Restoran Spinnaker odaje počast iznimnim namirnicama istarskog kraja

Sva jela iz proljetnog menija ovog porečkog restorana divna su i obećavaju pravu rapsodiju okusa. Tako će te za predjelo moći kušati amuse bouche, dok će te za glavno jelo uživati u terini od kunića, foie grasa, armagnac, čičoka, šparoga, zatim prepeličjih jaja, hrena, larda, lješnjaka, tartara od šparoga i paške janjetine, paškog sira, kelja, crumblea od šparoga, te crne slavonske svinje, celera, mladog luka, brusnica, jabuka, Moussa od šparoga. Točka na i vrhunskom jelovniku bit će desert od šumskih jagoda, mente, kumkvata.

Samo najbolja istarska maslinova ulja bit će predstavljena u Poreču

Važno je naglasiti da će na ovoj zanimljivoj kulinarskoj manifestaciji glavnu riječ imati iznimni istarski maslinari koje će sve goste upoznati sa svojim ekstra djevičanskim maslinovim uljem različitih sorti i kupaža. Tako će u ožujku u restoranu Spinnaker svoja ulja gostima predstaviti OPG Chiavalon. Chiavalon ekstra djevičanska ulja najnagrađenija su istarska maslinova ulja na svijetu! OPG Chiavalon svojim trudom, odricanjima i svojim imenom jamči da će u vaše ruke stići najkvalitetnije i najukusnije ekstradjevičansko maslinovo ulje koje ste ikad probali. Ova iznimna maslinova ulja moći će te kušati 26.3. Još jedna vrhunska istarska maslinova ulja bit će predstavljena na ovom jedinstvenom kulinarskom dešavanju.

Riječ je o maslinovim uljima B10 obitelji Galić iz Parenzane. Obitelj Galić čvrsto vjeruju da prirodan, ekološki uzgoj daje hranu pa tako i ulje koje je najzdravije i najukusnije. Da je tomu uistinu tako svjedoče njihova vrhunska ekstra djevičanska maslinova ulja koja svojim okusom obogaćuju svako jelo. Galić maslinova ulja predstavljat će se 25.3., dok će serija gostovanja poznatih maslinara u restoranu Spinnaker završiti 27.3. predstavljanjem ulja Antona Stojnića čije se obiteljsko gospodarstvo nalazi nedaleko od Poreča. Kako su nastale „Santa Marina”, “Laron”, “Kleno” i “Perlazzi” ulja otkriti će vam ovaj lokalni proizvođač C & P visoko kvalitetnog maslinovog ulja.

Hvale vrijedan i vrijedan svakog posjeta je ovaj kulinarski projekt restorana Spinnaker i chefa Gorana Hrastovčaka! „Dani mladog ulja i šparoga u Spinnakeru“ na fantastičan način predstavljaju Istru i njena prirodna bogatstva. Za više detalja posjetite Instagram profil restorana Spinnaker, dok rezervaciju možete izvršiti putem telefonskog broja: +385 99 483 9560.

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur

Pratite na Instagramu: restaurant_spinnaker

Pratite na Instagramu: chiavalon_extravirginoliveoil

Pratite na Instagramu: b10_olive_oil

"DANI MLADOG ULJA I ŠPAROGA U RESTORANU SPINNAKER", POREČ, ISTRA

  • "DANI MLADOG ULJA I ŠPAROGA U RESTORANU SPINNAKER"

    Od 25. do 27. ožujka u restoranu Spinnaker u Poreču održavaju se „Dani mladog ulja i šparoga“ koji donose najbolje od obje namirnice i koji se ovog proljeća ne propuštaju!
  • VRHUNSKI ISTARSKI MASLINARI

    Važno je naglasiti da će na ovoj zanimljivoj kulinarskoj manifestaciji glavnu riječ imati iznimni istarski maslinari koje će sve goste upoznati sa svojim ekstra djevičanskim maslinovim uljem različitih sorti i kupaža.