Večere uz poznate svjetske vinare u organizaciji Vinotrade Acrobat Portfolio Tastinga

Vinotrade Acrobat Portfolio Tastinga

U Opatiji 19. veljače 2022. godine održava se najznačajnija vinska smotra u Hrvatskoj – Vinotrade Acrobat Portfolio Tasting, koju organiziraju Juraj Dusper i Dino Kušen. Tako biser Jadrana, kraljica turizma, prekrasna i elegantna Opatija postaje odredište koju zaljubljenici u vino ali i vinari Hrvatske i svijeta nikako ne smiju zaobići. A Masterclassovi koje su pripremili zaista su vrlo rijetki i u svijetu.

Najznačajnija međunarodna poslovna vinska smotra u Hrvatskoj i regiji

Vinotrade Acrobat Portfolio Tasting najznačajniji je međunarodni poslovni vinski skup koji u Hrvatsku dovodi vodeće svjetske vinare. Naime, zajedničkim naporima, Dino Kušen i Juraj Dusper žele doprinijeti kulturi i kvaliteti vina, ne samo u Hrvatskoj, već i u cijeloj regiji. Stoga, osim što ovaj hvale vrijedan projekt u Opatiju dovodi predstavnike nekih od najvažnijih svjetskih vinara poput Vega Sicilia, Louis Roederer Cristal, Roberto Voerzio Barolo, Marjan Simčič, Biondi Santi, Gaja, Sassicaia, Ornellaia, Billecart Salmon, Vietti, Bordeaux, Jermann, na istom će se održavati i  zatvoreni masterclassovi na kojima će polaznici moći otkriti sve tajne proizvodnje vina najekskluzivnijih proizvođača. Glavna smotra ovogodišnjeg Portfolio Tastinga odvijat će se u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner, dok su masterclassovi organizirani u Hotelu Ambasador.

Masterclassovi VAPT Opatija

Masterclassovi za koje se traži karta više

Ovom prilikom donosimo vam raskošan i atraktivan popis svih Acrobatovih majstorskih radionica. Prvi masterclass je onaj Vega Sicilia Unico, Ribera del Duero kojeg će voditi don Pablo Alvarez, predsjednik najuglednije španjolske vinarije. Tom prilikom taj vinski velikan publici će dati na degustiranje vina s oznakom Unico, iz berbe od 2004. do 2010. godine. Sljedeći jest Chateau Angelus St.Emilion. Chateau Angelus St.Emilion jedna je od najvažnijih vinarija u Saint Emilionu čije se berbe iz 2015. i 2016. godine smatraju povijesno dobrim berbama. Upravo Angelusi iz 2015., 2016., ali i iz 2011. i 2012. godine točit će se na ovoj majstorskoj radionici koju će voditi naš poznati sommelier Danijel Čečavac. Treći masterclass je Roberto Voerzio, Barolo. Roberto Voerzio još je prije dvadesetak godina dobivao čiste stotke u enciklopedijskim knjigama Roberta Parkera. Gospodin Voerzio, koji je sudjelovao i na prvom Portfolio Tastingu održanom prije dvije godine u Zagrebu, predstavit će široku kolekciju svojih briljantnih Nebbiola. Nešto nezaobilazno je vertikala Sassicaia gdje će koji će također držati nas poznati sommelier Danijel Čečavac.

Zatim slijedi masterclass Chateau Pontet Canet, Pauillac. Sve cjenjenija biodinamička vinarija iz Medoca predstavit će opsežnu vertikalu, s izborom vina iz senzacionalnih klasičnih berbi poput 1990, 1995. i 1996. ali i iz posve novih berbi poput 2019. Također, najvažniji slovenski vinar Marjan Simčič svoju će majstorsku radionicu posvetiti jedinstvenom terroiru Brda, gdje podjednako dobro uspijevaju rebula, chardonnay, sauvignon, ali i merlot. No, to nije sve.

Masterclassovi

Na ovom jedinstvenom vinskom događaju, kakvog Hrvatska nije još doživjela, masterclassove održat će i predstavnici čuvenih vinarija i vinskih kuća poput Louis Roederer Cristal, Biondi Santi Brunello di Montalcino DOCG, Jermann vertikala Vintage Tunina, Torres Jean Leon vinya la scala gran reserva, Torres Jean Leon La Havre Reserva. Za svaku majstorsku radionicu dostupno je samo deset mjesta. Većina radionica košta 2000 kuna, dok njih nekoliko košta 1000 kuna po osobi. Uzme li se u obzir kako će se na svim Masterclassovima točiti vina posebnih godina te kako će glavnu riječ imati svjetski vinski stručnjaci, cijena istih je odviše prihvatljiva.

Vrhunska gastronomska i kulturološka priča

Kako bi ova čitava vinska priča bila još vrjednija i dragocjenija organizatori su odlučili organizirati šest tematskih večera posvećenih vinima. Prva će se održati u restoranu Kukuriku gdje će gosti imati priliku degustirati vina Simčić. Druga večer je rezervirana za ugodno večernje druženje u Hotelu Navis gdje će se točiti vina Frescobaldi. Restoran Molo bit će mjesto dešavanja treće večere na kojoj će gosti uživati u vinima vinarije Gaja, dok će četvrta večera biti održana u Yacht clubu Opatija. Ondje će se kušati vina vinarije Kristančič i Torres. Peta večera organizirana je u restoranu Hotela Ambasador dolaze Vietti i Jermann, dok je mjesto dešavanje šeste večere Restoran Nobilion Hotela Ikador s vinarijom Olivier Leflaive. Tako je čitav projekt Vinotrade Acrobat Portfolio Tastinga dobio hvale vrijedan gastronomski i kulturološki pečat.

Gastor večeri po opatijskim restoranima

Vinotrade Acrobat Portfolio Tasting hvale vrijedan je projekt

„Cilj nam je da posjetitelji uistinu uživaju i dožive profesionalno kušanje nekih od najboljih svjetski vina, tako će event trajati cijeli dan, od 10 ujutro pa do 18 sati. Ono na što smo uistinu ponosni su masterclassovi, a posebno na vertikalu Cristala, koju će predstavljati Alexis Deligny, kuća Roederer.“, poručili su Juraj Dusper i Dino Kušen.

Značajnost projekta za grad Opatiju, ali za hrvatski turizam  općenito prepoznala je i podržala Turistička zajednica Primorsko – goranske županije, Turistička zajednica grada Opatije te Liburnia hoteli.

19. veljače 2022. godine u Opatiji na Vinotrade Acrobat Portfolio Tastingu trebaju biti prisutni svi oni hrvatski, ali i međunarodni vinari kojima je u cilju napredovati u svakom smislu i to učeći od najboljih na svjetskoj vinskoj sceni. Ulaz je isključivo uz prijavnicu te Covid potvrdu

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur

VINOTRADE ACROBAT PORTFOLIO TASTING, OPATIJA

  • VINOTRADE ACROBAT PORTFOLIO TASTING

    U Opatiji 19. veljače 2022. godine održava se najznačajnija vinska smotra u Hrvatskoj – Vinotrade Acrobat Portfolio Tasting, koju organiziraju Juraj Dusper i Dino Kušen. Vinotrade Acrobat Portfolio Tasting najznačajniji je međunarodni poslovni vinski skup koji u Hrvatsku dovodi vodeće svjetske vinare.
  • GASTRONOMSKA I KULTUROLOŠKA PRIČA

    Kako bi ova čitava vinska priča bila još vrjednija i dragocjenija organizatori su odlučili organizirati šest tematskih večera posvećenih vrhunskim vinima.