Vino&Kino u zanimljivom pop-rock izdanju!


Mislite li da postoji poveznica između popularnih filmskih pop-rock skladbi i određenih okusa vina? Još jedno Vino&Kino izdanje dokazuje da postoji, a vesela atmosfera stvorena u publici može to sve potvrditi. 

Wine Bar Bornstein okupio je zaljubljenike u vino i filmove na ugodnom druženju koje je vodio Martin Milinković. Ovoga se puta 5 različitih vina povezivalo s 5 trenutno popularnih filmova odnosno s filmskim glazbenim izvedbama. Tako su svoja vina u ispunjenom prostoru predstavile zagorske vinarije Zdolc iz Pregrade i Bolfan iz Hrašćine.

Kada oni povežu skladbu s okusom vina, sve to zvuči potpuno logično! 

Zamislite da uz popularnu skladbu filma “The Greatest Showman” pijete odličan Pinot Sivi vinarije Zdolc. Na prvu možda ne vidite povezanost, ali kada vinar počne opisivati kako se radi o zahtjevnoj i teškoj sorti kojoj doista treba ruka stručnjaka kako bi postala ono što može biti, počinjete shvaćati povezanost s filmom. Osim toga, uspješno smo povezali glazbu iz filma “A Star Is Born” s Graševinom Zdolc iz 2017. godine, te njihov Savignon Blanc iz 2017. s planetarno popularnim filmom “Bohemian Rhapsody“.

Iz vinarije Bolfan probali smo dva vina koja su domaćini povezali s filmovima koji tek dolaze, ali pričaju priču koja jasno povezuje njihovu radnju s načinom proizvodnje vina. Pinot Noir iz 2017. koje je sam vinar opisao kao bijelo vino s crnim odijelom, kaže se da nastaje samo kada vrijeme to dopusti, pa je zanimljiva povezanost s filmom “Rocketman” o Eltonu Johnu. Za kraj smo najavu novog filma “Yesterday” ispunjenog hitovima slavnih Beatles povezali s Rajnskim Rizlingom vinarije Bolfan iz 2015. godine.

Ukusna hrana, vrhunska vina i poznati filmovi pokazali su se kao odlična kombinacija za jedno ugodno poslijepodne. Posjetite sljedeće Vino&Kino izdanje jer ćete sigurno biti iznenađeni novim načinom degustiranja vina.

Tekst: Andrea Pančur

Fotografija: Andrea Pančur i Bolfan vinski vrh