Vinart 2019 ponovo ispunio sva očekivanja


Četvrto izdanje poznatog Vinarta ponovo je u Laubi okupilo zaljubljenike u vrhunska, rijetka i stvarno vrijedna vina! Kada se na jednom mjestu skupi 120 najboljih vinara hrvatske, odlična atmosfera i istinsko uživanje u nevjerojatnim okusima vina, ne može izostati.

Vinart Grand Tasting kao jedno od središnjih zbivanja na vinskoj sceni u Zagrebu, sada već tradicionalno okuplja najbolje od domaćih i stranih vinara. S obzirom da na ovaj event vinari dolaze isključivo uz pozivnicu, jasno je koja razina kvalitete vina se može očekivati u ponudi.

Potpuno zaokružena priča tako je ove godine uključivala stručno vođene radionice za profesionalce i vinske entuzijaste, središnji dvodnevni Grand Tasting event i novost od ove godine – Vinart Petit Tasting: New Europe Terroirs gdje se uz tematsko kušanje vina predstavljala unikatnost i jedinstvene karakteristike određene vinske regije.

Odlična prilika za probati iznimno rijetka vina! 

Ako uživate u isprobavanju vina, znate vrijednost degustiranja posebnih limitiranih izdanja i sorti koje tek dolaze na tržište. Vinart nudi upravo to – nova vina vrhunskih kombinacija okusa i već poznata vina provjerene kvalitete. I ove su se godine među gostima okupila najpoznatija imena domaće vinske scene koji će vas drage volje uputiti na nekoliko vinara po njihovom izboru koje svakako ne smijete preskočiti.

Iako bih mogla istaknuti jako puno njih, ovoga puta posebno ću naglasit vrhunska vina koja sam stigla kušati. Naravno, započela sam s odličnim istarskim vinarima Poletti, KabolaDeklićDomaine Koquelicot, Monte Rosso, Degrassi, MeneghettiBenvenuti i Matošević. Osim toga, bila su tu vrhunska vina iz drugih regija kao što je kutjevačka Vinarija Perak, erdutska Vinarija Jakovac i dalmatinska Vinarija Zure sa svojim poznatim Grk sortama. Ako se maknemo od hrvatskih vinara, probali smo interesantna španjolska vina Toro Albala, te poznata makedonska vina vinarije Tikveš.

Bilo je to još jedno ugodno druženje uz upoznavanje različitih vinskih regija Hrvatske, otkrivanje već poznatih i potpuno novih izvanrednih vina, networking i poticanje kulture pijenja vina. Ostaje nam još samo vidjeti tko će ove godine odnijeti nagradu za vinara godine!

Tekst i fotografije: Andrea Pančur