Jeste li rezervirali subotu za 7. po redu Pink Day?

Pink day event
Međunarodni festival ružičastih vina već sedmu godinu za redom okuplja entuzijaste i zaljubljenike u vrhunska vina. I ove godine u Muzeju Mimara čeka vas odlično organiziran dan ispunjen učenjem i uživanjem u ugodnom društvu. 

Udruga Women on Wine, odnosno sada već popularne WOW-ice, 30.ožujka na eventu Pink day u Muzeju Mimara organiziraju događanje koje ne propušta niti jedna zaljubljenica u vrhunska ružičasta vina. Sada već tradicionalno druženje i ovoga će puta na jednom mjestu okupiti najbolje domaće vinare i maslinare. Činjenica da ih nećemo ni pokušati nabrojiti, dovoljno govori o veličini ovog festivala međunarodnog karaktera.

Radionice, edukacije i degustacije

Organizatorice Pink Day festivala često naglašavaju kako se ovdje zapravo radi o festivalu lijepih stvari i uživanja. Osim degustacija odličnih sorti Rosé vina i maslinovog ulja i ove godine festival nudi onaj zanimljivi edukacijski dio.

Radionice:

  • Ružičasti jug powered by PBZ Card – Jelena Šimić Valentić
  • Rosei Slavonije & Podunavlja powered by s.Oliver a vodi Dario Grabarić
  • Rosei Istre & Kvarnera powered by SMEg vodi Mario Meštrović

Zašto je ovaj festival svake godine sve posjećeniji? 

Doista je impresivno da Zagreb ima jedno ovakvo druženje, koje već godinama okuplja veliki broj gostiju i izlagača za jedan tako specifičan dio vinskog svijeta. Upravo to prepoznavanje publike koju zanima ovakav sadržaj, vjerojatno je jedan od razloga velikog uspjeha ove manifestacije.

Druge razloge možemo pronaći u ideji glavne i odgovorne za cijelu ovu priču, poznate novinarke Sanje Muzaferije koja je u intervjuu za Journal.hr najbolje obuhvatila smisao ovog festivala: “Kad sam ga pokretala imala sam na umu žene, proljeće, lagano vino, umjereno konzumiranje, optimizam, radost i vedrinu.”
Opuštena atmosfera, odlična ponuda i zanimljiv sadržaj, očito su odlična kombinacija za subotnje druženje. I zato nikako nemojte propustiti ovogodišnji Pink Day, jer je došlo vrijeme da opet, barem na jedan dan, svijet gledate kroz ružičaste naočale.

Saznaj sve o ostalim vinskim eventima ovdje.

Tekst i fotografija: Andrea Pančur