Vinartove radionice sjajna su prilika za sve koji žele znati više o vinu

Vinart radionica

Najvažniji poslovni vinski događaj, sajam Vinart Grand Tasting će ove godine zbog izvanredne situacije izazvane pandemijom promijeniti model u vinski outlet, odnosno trgovinu sa ponajboljim hrvatskim vinima, a održat će se na otvorenom, 3.6. i 4.6. od 12 do 19 h na sjevernom platou Muzeja Suvremene Umjetnosti.

Rizman radionica

Samoj manifestaciji kao i prijašnjih godina prethodi dvadesetak edukativnih vinskih radionica koje se održavaju kroz četiri dana.  Kroz Vinartove radionice predstavit će se autohtone hrvatske sorte poput babića, dobričića, pošipa, pušipela i tribidraga, te renomirane vinarije sa svojim novitetima ili raritetima. Predstavit će se vinarije Pilato, Medea, Katunar, Coletti, Petrač, Tilia Estate, Ipša, Saints Hills, Markus, Weszeli, Grabovac i Kozlović. Početnici će imati priliku naučiti osnove sparivanja vina s President i Sirela sirevima odnosno savladati korisnu vještinu za nadolazeća ljetna druženja na otvorenom.

Kušanje vina

Za one nešto iskusnije poznati ambasador finih vina svjetske klase, Željko Bročilović Carlos, donosi izbor prestižnih Rieslinga iz najpoznatijih njemačkih regija, a strastveni novinar Igor Luković će pokazati kako kotiraju vina iz naše šire regije u usporedbi s najpoznatijim svjetskim vinskim regijama u radionici pod nazivom David protiv Golijata. Ljubitelji finih koktela će također imati jedinstvenu priliku upoznati velikog Lorenza Ingu, kreatora fantastičnih Panarea ginova i grappa.

U pauzi između radionica, posjetitelji će se okrijepiti finim Sirela i President sirevima, Argetinim Exclusive namazima s potpisom poznatih kuharskih majstora, te novim mesnim Pik&Go grickalicama, a za osvježavanje osjetila i pravilan doživljaj vina za koji je potrebna hidracija brine se Romerquelle izvorska voda.

Raspored Vinart radionica možete pronaći na https://grandtasting-vinart.com/hr/radionice/, popust u iznosu 50% na prijave vrijedi do 23.5.2021.

Pratite Vinart na Instagramu: vinart_croatia

Pratite Andreine priče: andrea_pancurVINART GRAND TASTING, ZAGREB

  • VINART GRAND TASTING

    Najvažniji je poslovni vinski događaj a može se kušati vina biranih vinarija s hrvatskog tržišta.
  • RADIONICE

    Kroz radionice predstavit će se autohtone hrvatske sorte poput babića, dobričića, pošipa, pušipela i tribidraga