Vinarija u centru Rovinja s predivnim pogledom na stari grad

Villa Dobravac

Vila Dobravac smještena u centru Rovinja, pomalo tajanstveno mjesto, koje bi se svakako trebalo pronaći na vašem planu puta kroz Istru. Za to postoji nekoliko razloga, ali ja ću vam istaknuti tri koja ih čine zanimljivima – vrhunsko vino, drugačija priča i predivan pogled. 

Natalina i Damir Dobravac

Vlasnici Natalina i Damir Dobravac nastavili su obiteljsku tradiciju poljoprivredne proizvodnje, vrhunskih vina i ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Iz toga se, stalnim zalaganjem i novim idejama rodila i vila Dobravac koja već godinama okuplja vjerne goste. Rijetko kod njih netko dođe samo jednom, a nalaze se u Rovinju s predivnim pogledom na stari grad, more i crkvu sv. Eufemije. 

Pogled iz ville Dobravac

Nešto drugačija priča o ponudi 

Prvo čime se obitelj Dobravac počela baviti bila je poljoprivreda iz čega se razvila ljubav prema vinu, a zatim stvaranje svega što danas imaju u ponudi. Često se može naići na uzgajivače koji povrće i voće uzgajaju isključivo za svoje potrebe, ali ovdje je to malo drugačije. Oni se mogu pohvaliti uzgojem 65 različitih vrsta i podvrsta voća i povrća na ukupno 15 hektara poljoprivrednog zemljišta, koje prodaju pored svoje vile. Osim toga, u ponudi imaju svoje maslinovo ulje koje je u okolici prepoznato po vrhunskoj kvaliteti. 

Vina Dobravac

Nešto drugačija priča o vinu 

Mislim da ne postoji bolja kombinacija od kvalitetnog vina i dobre priče, a njihova vina imaju oboje. Imaju 7 etiketa vina koja su imena dobila zbog ljubavi koju ova obitelj ima prema glazbi. Tako kod njih možete probati vina Suita, Sonata, Toccata, Gašpar, Simfonija, Fuga i Allegro. Ovo će biti jedno od onih vina za koja imate osjećaj da ste sami otkrili nešto skriveno i misteriozno, ali ih sigurno neće zaboraviti. 

Degustacija vina

Ako se nađete u okolici Rovinja, preporučam vam posjet obitelji Dobravac. Uputite se na čašu vina, ukusne zalogajčiće i prekrasan pogled, a ako želite stvarno iskusiti što nude, rezervirajte degustaciju koju vodi poznata sommelierka Karin Rupena Perdec. Ova obitelj svake godine organizira zanimljivu Feštu od pomidora pa svake godine okuplja stotinjak ljudi. 

Ako ste već bili tamo sigurno imate u planu ponovni odlazak, a ako niste čuli za njih, vjerujte mi bit će vam pravo otkriće

Fotografije: Vinarija Dobravac

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur

 



VILLA & VINARIJA DOBRAVAC, ROVINJ

  • Uz vino još i povrće i voće

    65 različitih vrsta i podvrsta voća i povrća na ukupno 15 hektara poljoprivrednog zemljišta
  • Vrhunsko vino

    Njihova vina su kao i zvuk melodije. Imaju 7 etiketa vina koja su imena dobila zbog ljubavi koju ova obitelj ima prema glazbi.