Konoba Jadruhi izvrsna istarska konoba u blizini Vižinade

Konoba Jadruhi

Konoba Jadruhi već godinama nudi kvalitetnu ponudu, kako domaćima koji ju znaju prepoznati tako i strancima koji ju žele upoznati. Ovo je jedno od onih mjesta koja imaju sve u ponudi što je potrebno da iskusiš Istru. Meni je ovo mjesto koje često volim posjetiti, pa je vrijeme da vam kažem zašto je tako. 

U vlasništvu obitelji Šimonović koja ima dugogodišnju tradiciju obiteljskog gospodarstva i u ugostiteljstva, nastala je konoba Jadruhi. Nalaze se u selu Jadruhi kraj Vižinade u blizini Poreča i Motovuna. U svojoj ponudi osim konobe imaju i smještajne kapacitete, a odlična atmosfera obično napravi da nitko tamo nije gost samo jednom. Ono što se meni kod njih posebno sviđa je vlastita proizvodnja namirnica

Ponuda istarskih specijaliteta 

Teško je zamisliti istarsku kuhinju bez dobrog istarskog pršuta, sira, tartufa i ribe pa je ovo nešto što uvijek možete pronaći na meniju. Blizina Motovunske šume poznate kao velikog nalazišta tartufa omogućava korištenje najboljeg što priroda nudi za pripremu specijaliteta. Sami rade kruh koji nude gostima, sami rade paštu, pršut, kobasice, pancetu, maslinovo ulje i vino. Upravo zbog ovakvog pristupa u kojem imaju kontrolu nad kvalitetom namirnica koje nude, gostima uvijek mogu garantirati vrhunske okuse

Nagrada za domaće istarske kobasice 

Već dugi niz godina ova obitelj bavi se i proizvodnjom istarskih kobasica čiju je kvalitetu već nekoliko godina za redom prepoznao i žiri. Svake godine se u Svetom Petru u Šumi organizira međunarodni sajam kobasica, pa su tako tri godine za redom proglašeni šampionom. A prošle godine su proglašeni dvostrukim šampionom za istarsku kosnicu i istarsku kobasicu. To dovoljno govori o velikoj kvaliteti, bogatoj aromi i razlogu da ih posjetite.

Dario Šimonović

Ima još jedna stvar bez koje je teško zamisliti istarsku kuhinju – dobrog vina. Na 7000 loza Jadruhi tim proizvodi vlastita vina s posebnim naglaskom na Malvaziju i Teran.

Smještajni kapaciteti su ono što ponudu čini stvarno potpunom pogotovo za turiste. Jedna velika prednost odabira same konobe a i njenog smještaja je odlična lokacija, blizina Poreča i Motovuna ali i autoceste za Pulu, Sloveniju ili Italiju.

Pratite ih na Instagramu i Facebooku i saznajte za izvrsne recepte: Jadruhi_konoba

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur

 



KONOBA JADRUHI, VIŽINADA

  • VLASTITA PROIZVODNJA

    Sami rade kruh, domaću paštu, pršut, kobasice, pancetu, maslinovo ulje i vino.
  • DOMAĆI PRŠUTI I KOBASICE

    Za svoj su trud i proizvodnju kobasica već nekoliko godina dobijali nagrade i zlatne medalje.