Jedan od kreativnijih načina za pokloniti bocu vina – u unikatnoj kutiji

Marina Posavec

Svi mi volimo dobiti poklone, a ako je taj poklon boca vina još bolje. Osim toga, na lijepo pakiranje svi ćemo reagirati, jer cijelom darivanju daje neku posebnu notu. S tim na umu, Marina Posavec iz Novigrada je, između svega što je njena kreativa stvorila, osmislila unikatne kutije za poklanjanje vina. Osim ovih predivnih kutija za vino, Marina radi i božične aranžmane, te ostale dekoracije. Porazgovarale smo malo o tome što je sve do toga dovelo.

Unikatne kutije za vino

Vijenac vinarije Ivančić

Reci mi malo o svojoj edukaciji i od kuda ljubav prema umjetnosti? 

Završila sam Fakultet za hotelski i turistički menadžment u Opatiji i radila sam u struci dok god mi nostalgija nije postala toliko jaka da sam spakirala stvari i vratila se doma. Ubrzo nakon povratka upoznajem supruga i osnivamo obitelj. Suprug me “gurao” da svoj hobi pretvorim u posao, a taj “hobi” voljela sam od kad znam za sebe. Svjesna sam da imam urođeni talent, ali što se tiče jedine edukacije u tom smjeru ona je rezultat poklona. Suprug mi je poklonio tečaj slikarstva kod izuzetnog umjetnika Eugena Varzića od kojeg sam mnogo toga naučila. 

Unikatna kutija za vino

Što te inspirira? 

Često mi se dogodi da mi nešto treba, a to ne mogu naći u trgovinama. Treba mi ogromna slika za dnevni boravak? Kupim boje i platno i naslikam je sama. Treba mi začinski vrt? Napravim ga sama od starih paleta. Maskica? Zašto ne! Danas si svatko pripisuje titule umjetnika, dizajnera i slično. Ja sebe ne smatram umjetnicom, ja sam poduzetnica početnica, s velikim ambicijama, koja je kreativna, koja je svoj hobi pretvorila u posao, koja voli iskoristiti stare stvari, spajati nespojivo, koja voli stvarati nešto lijepo i korisno.

Božićna dekoracija za stol

Od kud ideja za kutije, kako ih radiš i zašto su posebne? 

Još sam kao studentica pokušavala pronaći rješenje za pokloniti bocu vina, da je svečano i ne u vrećici. Kako sam radila sa starim paletama, palo mi je na pamet da to iskoristim za boce vina. Postupak izrade je jednostavan, ali dugotrajan. Izrađujem ih od starih paleta. Ne kupujem nove daske jer nemaju dušu, sve su iste. Najprije tražim paletu, ne one novije, već one koje nitko neće. Te su savršene. Rastavim je i izbrusim, ispilim i spojim u sanduk, ne vijcima, već čavlima, kao nekad.  Svaka kutija je jedinstvena, svaka ima neku neravninu, izbočinu, pukotinu, rupu od čavla po kojoj je posebna, a ukrašavam ih najfinijim materijalima, čipkom, baršunom, satenom, perjem u skladu sa samim sadržajem kutije.

Unikatne kutija za vino

Što još voliš raditi i kakvi su planovi za budućnost?

Najviše volim raditi nešto novo, što još nikada nisam radila, a planova nemam. Kod mene to dođe spontano, nema pravila, nema planiranja. Vjerojatno će to opet biti nešto što nisam mogla naći u trgovini. 

Vijenac vinarija Ghira

Božićni poklon

Provjerite Marinin rad i pronađite nešto kada ćete sljedeći put trebati savršen poklon za roditelje, prijatelje, dečka, curu ili poslovnog partnera. Sve je dostupno na njenom Angelic touch web shopu

Pratite Marinu na Facebooku: Angelic Touch by Marina

Pratite Andreine priče: andrea_pancur



MARINA POSAVEC, NOVIGRAD

  • MARINA POSAVEC

    Završila je studij u Opatiji, ali njena ljubav prema umjetnosti je svakako pobijedila. Izrađuje predivne unikante kutije za vino, vijence, aranžmane
  • NAJLJEPŠE KUTIJE

    Marina svojim kreativnim idejama smišlja unikatne kutije za vino. Možete ih naručiti putem njenog web shopa.