Tomo Jakopović i Ivo Kozarčanin održavaju odlične vinske edukacije

Vinski klub

Tomo Jakopović i Ivo Kozarčanin u Vinskom klubu koji se nalazi u Strojarskoj ulici u Zagrebu  svakoga utorka organizira vinske edukacije.  Njih dvoje, ruku pod ruku, hodajuće su enciklopedije vina, a mi željni znanja  jedva čekamo učiti od njih!

 Mjesto okupljanja velikih ljubitelja vina

Jedino mjesto u Hrvatskoj, jedinstveno po svemu, vinski je klub u Zagrebu, u Strojarskoj ulici 12a. Poznat je po vinskim radionicama, raznim prezentacijama i predstavljanjima vinara, odnosno po okupljanju velikih ljubitelja vina. Osnovali su ga poznati hrvatski sommelier Tomo Jakopović i poduzetnik Miro Barec.

Tomo Jakopović, Ivo Kozarčanin, Miro Barec

Tomo Jakopović proizvodi vina već 30 godina, vrhunski je sommelier, a uz sve to i piše o vinu i njegov je veliki promotor. Godinama održavajući razne degustacije i tematske radionice stalno je dobiva upite  da održi  neku edukaciju o vinu. Tu su nastupile vinske škole, a Ivu je pozvao dugo i kao što kaže za njega, on je enciklopedija vinskih podataka.

Bakhov sin prenosi svoje znanje

Prema riječima Bakhova sina: Nekima su suha vina muška, a ona slađa ženska. Posebna su kategorija ljubitelji pjenušavih vina. Njih uglavnom ne razumiju oni kojima su mirna vina draža. Boja, slatkoća i perlanje ili neperlanje najočiglednije su razlike među vinima, no dijeliti ih samo po njima pogrešno je kao i dijeliti ljude po boji kože, frizuri, odjeći, onome što se vidi na prvi pogled. Vina su poput ljudi, svako ima karakter i po njemu ih treba prihvaćati ili ne prihvaćati.”

Bakhov sin je inače nadimak našeg poznatog novinara, urednika, vinskog pisac, degustatora te vinskog kritičara Ive Kozarčanina, a Škola vina Bakhova sina njegova knjiga o osnovama vinarstva.

Škola vina

Baš on, ruku pod ruku sa sommelierom Tomom Jakopovićem, dijeli svoje znanje sa svim polaznicima vinske škole.

Ljubav prema vinu rodila se u pubertetu uz oca, također Ivu, vinara amatera koji ga je naučio poštivati vino. Početkom devedesetih godina prošlog stoljeća počeo je pisati o vinu u Večernjem listu. Objavio je više od tisuću članaka o vinu. Imao je vinsku kolumnu u 24sata, novinama u kojima je radio kao urednik, a od 2010. godine piše svoj vinski blog http://blog.vino.hr. On je definitivno netko čija riječ ima težinu.

Program „Škole vina Bakhova sina”

Svakog utorka organiziraju izvrsne vinske edukacije za ljubitelje vina i sve one koji to žele tek postati.

Program je podijeljen na osnovnu, srednju i visoku školu pa je moguće odabrati razinu edukacije ovisno o predznanju i interesu za pojedine programe. Edukacije traju 3 sata.

Naglasak cijelog programa je na organoleptici i opisu vina, a uči se kako ispravno kušati vino, prepoznati osnovne mirisne i okusne senzacije i opisati ga. Nakon svake od navedenih tema slijedi praktični dio, pravilna degustacija i opis vina. Degustacija obuhvaća sedam različitih vina uz prigodne zalogaje domaćih proizvoda i sireva.

Vina

Cijena osnovne škole je 400,00 kn, a srednje je 500,00 kn. Obzirom da zbog  kvalitete škole primaju  maks. do 15 polaznika, obavezno se treba  rezervirati  i uplatu izvršiti na vrijeme.

Edukacije su namjenjen svima, idealne za sve ljude željne znanja i učenja baš od ovih vrhunskih znalaca, a koliko je ovo idealna prilika pokazuje i pristupačna cijena za ono što će te na kraju dobiti. Definitivno prilika koja se ne smije propustiti.

Vidimo se u Vinskom klubu, uz čašicu vina spremni za nova znanja!

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur

Pratite na Instagramu: vinskiklub

VINSKI KLUB, ZAGREB

  • VINSKI KLUB

    Vinski Klub u Strojarskoj ulici, u Zagrebu  svakoga utorka organizira vinske edukacije pod vodstvom velikana vinske riječi, Ive Kozarčanina i Tome Jakopovića. 
  • BAKHOV SIN

    Bakhov sin je inače nadimak našeg poznatog novinara, urednika, vinskog pisac, degustatora te vinskog kritičara Ive Kozarčanina, a Škola vina Bakhova sina njegova knjiga o osnovama vinarstva. Baš on, ruku pod ruku sa sommelierom Tomom Jakopovićem, dijeli svoje znanje sa svim polaznicima vinske škole.