Potražite kuharice svojih baka i prijavite se za sudjelovanje na Slatkoj Istri!

istra

Svima nam je posljednje dvije godine nedostajala Slatka Istra, nadaleko poznata manifestacija kojom u Vižinadi obilježavamo najslađi dan u godini, i čuvajući ostavštinu naših starih svi uživamo u tradicionalnim istarskim slasticama, spravljenim po starinskim recepturama. Zato se iznimno veselimo što ćemo se ove godine, 14. kolovoza, ponovno družiti na 24. izdanju Slatke Istre koju organizira Turistička zajednica Općine Vižinada.

Pozivamo domaćice i domaćine diljem Istre da se odazovu sudjelovanju u manifestaciji te da svoje tradicionalne slastice prezentiraju 14. kolovoza na izložbi. Otvorite kuharice svojih baka i pokažite što su vam ostavile u nasljeđe! U Slatkoj Istri mogu sudjelovati domaćice i domaćini koji spremaju slastice po starim recepturama, a pristigle kolače ocjenjivat će stručni žiri. Sve slastice koje spravite bit će izložene na Battistelinoj šterni, a najbolji će biti prigodno nagrađeni.

istraDoista bismo voljeli da se odazovete i ove godine te da sudjelujete na izložbi kolača jer ćete upravo vi omogućiti da tradicija istarskog slatkog kulinarstva ne padne u zaborav, da ostane živa u svojim mirisima i okusima.  Molimo da za izložbu “Slatka Istra” napravite kolače kao što su: pandešpanj, pinca, bucolaj, štrukolo ili povetica, fritule, cukerančići, kroštule, briskve i paštine …

Za svaki izrađeni kolač dajemo simboličnu naknadu od 70 kuna, a po osobi preuzimamo maksimalno osam različitih uzoraka kolača. Ostale vrste kolača ćemo preuzimati, ali bez simbolične naknade. Preuzimanje kolača organizirat ćemo 13.08.2022. godine u popodnevnim satima te ćemo vas prije toga kontaktirati.

slatka

Za sve informacije molimo da nas nazovete na telefon 052/446-110 ili nas kontaktirajte putem e-maila info@tz-vizinada.hr te facebook stranice Slatka Istra u Vižinadi.

Veselimo se Vašem sudjelovanju i kolačima!

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur  

Općina Vižinada

  • SLATKA ISTRA

    Nadaleko poznata manifestacija kojom u Vižinadi obilježavamo najslađi dan u godini, i čuvajući ostavštinu naših starih svi uživamo u tradicionalnim istarskim slasticama, spravljenim po starinskim recepturama.
  • TKO SVE MOŽE SUDJELOVATI

    U Slatkoj Istri mogu sudjelovati domaćice i domaćini koji spremaju slastice po starim recepturama, a pristigle kolače ocjenjivat će stručni žiri. Sve slastice koje spravite bit će izložene na Battistelinoj šterni, a najbolji će biti prigodno nagrađeni.