Salon pjenušavih vina dobio je svoje proljetno boutique izdanje u Maksimiru

Salon pjenušavih vina

Prošlog utorka na tiskovnoj konferenciji 5. Salona pjenušavih vina u Zagrebu predstavljeno je proljetno »boutique« izdanje koje će se održati u petak, 22. travnja 2022., od 15h do 21h, u restoranu Maksimir, u parku Maksimir. ovog puta salon pjenušavih vina odabrao je novu lokaciju i zaista su pogodili. Jedva čekam ovog petka uživati u mjehurićima uz predivno vrijeme i miris proljeća u Maksimiru. 

28 Vinara iz cijele regije predstavit će svoja pjenušava vina

Proljetno boutique izdanje u Maksimiru okupit će 28 vinara s preko 70 pjenušavih vina iz Hrvatske, Slovenije i Italije. Direktorica prof. Marija Vukelić otkrila nam je da se ovaj zagrebački događaj organizira po slovenskoj licenci mreže »Salon of Sparkling Wines« i da su slovenski proizvođači pjenušavih vina uvijek rado viđeni gosti u Hrvatskoj, kao i Hrvati u Sloveniji. U Ljubljani se tako 6.5.2022. Održava “ 8. Salon penečih vin Ljubljana”, a i sama direktorica nas je pozvala da posjetimo naše susjede.

Salon pjenušavih vina

Hrvatska ima odlična pjenušava vina tako da će najznačajniji pjenušci biti i predstavljeni na manifestaciji. Kao veliki obožavatelj pjenušaca, ova manifestacija me izrazito veseli. Ako ste i vi kao i ja, onda se obavezno vidimo u Maksimiru uz punu  čašu mjehurića.

Program slavlja mjehurića u Maksimiru

Program je ove godine malo drugačiji jer su lokacija i vrijeme postavili svoje uvjete. Započet će se s izlaganjem pjenušavih vina u velikoj dvorani, dok će se u maloj susjednoj dvorani održavati dvije edukativne radionice.

U pauzama moći ćemo uživati u specijalitetima posebnog menija za ovu prigodu restorana Maksimir. Da bi mogli istinski iskoristiti lokaciju, uz čašu pjenušca moći ćemo i prošetati najljepšim zagrebačkim parkom, ili sjediti na terasi restorana i upijati proljetno sunce.

Maksimir

A da bi u potpunosti zaokružili doživljaj, zabavljat će nas Elma & Admir iz sastava Filmmusicorkestar, s filmskom glazbom. 

Novi trend pjenušavih doručaka u vinogradu

Direktorica Marija Vukelić na konferenciji je najavila novi događaj koji me je oduševio, definitivno jedva čekam podržati ovu inicijativu i doručkovati uz pjenušac u vinogradu

Salon pjenušavih vina Zagreb jedini je vinski festival koji cijelu godinu različitim događanjima educira sve ljubitelje pjenušavih vina, sad ima i novi event kojim će nastaviti s tim ciljem.

Marija Vukelić

U suradnji s lokalnim i županijskim turističkim zajednicama odlučili su organizirati pjenušave doručke u vinogradu.  Datumi i mjesta za nadolazeće doručke su određeni, a vi pronađite kada i gdje vam najviše odgovara.

– 14.05.2022. – Pjenušavi doručak Međimurje, u vinariji Štampar, Mađerkin Breg, uz podršku TZ Međimurske županije

– 21.05.2022. – Pjenušavi doručak Zagorje, u vinariji Kota, uz podršku grada Zlatara i TZ Krapinsko-zagorske županije; 

– 12.06.2022.- Pjenušavi doručak Plešivica, u vinariji Braje, uz podršku TZ i grada Jastrebarsko te TZ Zagrebačke županije; 

– 02.7.2022 – Pjenušavi doručak Srijem, u vinariji Papak, uz podršku TZ Vukovarsko-srijemske županije; 

– 10.9.2022. – Pjenušavi doručak Erdut, u vinariji Siber, uz podršku TZ Osječko- baranjske županije.

Salon pjenušavih vina

Uživanje u pjenušavim vinima me iznimno veseli, i jedva čekam proljetno boutique izdanje ovaj petak u Maksimiru. Ako i vi volite kao i ja pjenušce ili želite naučiti sve o njima od naših vinara, obavezno prošetajte do Maksimira gdje ćemo nazdraviti uz mjehuriće. 

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur

Fotografije: Julio Frangen

Salon pjenušavih vina, Zagreb

  • Salon pjenušavih vina

    na tiskovnoj konferenciji 5. Salona pjenušavih vina u Zagrebu predstavljeno je proljetno »boutique« izdanje koje će se održati u petak, 22. travnja 2022., od 15h do 21h, u restoranu Maksimir, u parku Maksimir
  • Marija Vukelić

    Direktorica prof. Marija Vukelić otkrila nam je da se ovaj zagrebački događaj organizira po slovenskoj licenci mreže »Salon of Sparkling Wines« i da su slovenski proizvođači pjenušavih vina uvijek rado viđeni gosti u Hrvatskoj, kao i Hrvati u Sloveniji.