RougeMarin predstavio Premium PIK steakove

RougeMarin steak me out

U restoranu RougeMarin održana je prva Steak me out večera, a ako ste ljubitelj mesa i ne znate što to točno je, pripremite si kalendar za ekskluzivnu poslasticu. Vrhunski PIK i RougeMarin na rasprodanoj su večeri pripremali vrhunske dry age steakove!

Za PIK Vrbovec svi su čuli, a razlog tome što su bili i ostaju jedan od najvećih i najpoznatijih proizvođača mesa. Osim toga, njihova kvaliteta i nove ideje nešto su što stalno imaju u ponudi. Steak me out večera u RougeMarinu još je jedna takva ideja. Okupljenim su gostima predstavili premium ponudu dry age steakova koji su nastali posebnom metodom dozrijevanja.

PIK Vrbovec – najkvalitetnija ponuda mesa

Neupitna kvaliteta PIK mesa rezultat je dugogodišnje suradnje i povjerenja u ono što dolazi s domaćih farmi. Do koje mjere ta kvaliteta stvarno ide, dovoljno govori i zanimljivost da PIK izvozi u Toskanu. Njihovo se meso tamo koristi za svjetski poznato jelo Bistecca alla Fiorentina.

Najveći su hrvatski proizvođač junećeg mesa, a među rijetkima nude premium dry age steakove. Za njih vjeruju da “će kao premium proizvodi, koji za sada još nisu dostupni u maloprodaji, obogatiti domaću ponudu mesa te da će jednako oduševiti „stare“ gurmane kao i one koji će tek postati dovoljno „zreli“ za ovakve užitke.” istaknuo je direktor sektora marketinga Boris Jaranović.

PIK Vrbovec, RougeMarin

 

RougeMarin – mjesto s kreativnim idejama

Večeru je pripremao chef Marin Medak, koji je organizacijom kreativnih večera već pokazao na koju razinu želi podići ponudu mesa u Zagrebu. PIK se sa svojom ponudom odlično uklopio u njegovu viziju. Naglasio je kako je kvaliteta ovog mesa zaista nešto posebno, Ova priprema je dosta zahtjevna metoda kojoj PIK do sada nikada nije zakazao.

Objasnio nam je kako se ovom dry metodom dobiva meso specifične crvene boje, iznimne sočnosti, karakteristične arome i mekoće. Osim Ginger tatarskog bifteka koji je pripremio pred nama i koji je bio vrhusnki, cijela ponuda je stvarno ostavila bez teksta.

Jeli smo Rib eye steak s pečenom mariniranom muškatnom tikvom, špinatom, coulis pečenom paprikom, čipsom od češnjaka i začinskom maslacom. Tomahawk i T-bone steak s krumpirićima, batatom, coleslawom, konfiltriranom ljutikom, pečenim češnjakom i pečenim limunom, ljutim umakom, senfom i umakom od zelenog papra. A sve je završilo Tiramisu desertom bez šećera i brašna s keksom od rogača, skutom i kardamom kavom.

RougeMarin

Rezervirajte na vrijeme jer ovo nemate gdje probati

Atmosferu je dodatno podigao Saša Lozar koji je izveo nekoliko pjesama u akustičnoj verziji. Imali smo priliku probati nešto posebno i ekskluzivno po pristupačnoj cijeni. Bila je ovo prva u nizu Steak me out večera. Toplo vam preporučujem da za sljedeću na vrijeme rezervirate svoje mjesto jer je ova rasprodana u sat vremena. Pratite Facebook stranicu RougeMarine i zabilježite si datume 19.3. i 23.4. za novo Steak me out događanje.

Pročitajte i recenzije drugih restoran ovdje.

Andrea Pančur