Potpuni gastro doživljaj u Fidel gastru

Fidel Gastro tacosi

Odlučila sam provjeriti još jedan restoran u Zagrebu. S obzirom da znate za moj stav da ne pišem o onome o čemu nemam nešto lijepo za napisati, znate što slijedi. Fidel Gastro trebao bi biti sljedeći restoran u koji ćete otići.

Vlasnik Goran Vrunčić, Fidel Gastro

Puno je toga što možete ocijeniti kod nekog restorana, od cijene, ponude hrane, lokacije, vinske karte, osoblja, atmosfere, dizajna i sličnog. Ali postoje i neka mjesta koja imaju zaokruženu priču. Jedno takvo je apsolutno Fidel Gastro, a ja sam imala priliku sjesti s vlasnikom Goranom Vručinićem kako bi saznala što sve stoji iza takve ponude.

Kreativna ponuda s puno namirnica i detalja u svakom jelu

Ono što ćete prvo primijetiti kod narudžbe jela u ovom restoranu je popis namirnica koja se unutra nalaze. Goran osobno svaki dan ide na tržnicu po namirnice, a kvaliteti namirnica ovdje pridaju veliku važnost. Hrana je stvarno ukusna i to baš zbog novih kombinacija u kojima svježe namirnice dolaze do izražene.

Fidel Gastro tacos

Prema onome što nam je ispričao, pripremaju tri nova menija, ali tacosi ostaju isti. “Ti su tacosi od celera sada već postali zaštitni znak i gosti ih obožavaju zbog svježine koju ove namirnice daju. To nikada nećemo mijenjati.”

Stoga smo ih odlučili i probati. Tacosi na podlozi od svježeg celera, sa biftekom i julien povrćem zasigurno su najbolji koje sam jela. Uz tacose naručili smo tuna tatar poslužena na wasabi krekeru, napravljenom od tapioke i ramstek kuhan sous videu, malo zapečen u tavici s raznim umacima i svježim povrćem.


Za glavno jelo odabrali smo Beefsteak “Oscar” koji vas ne može ostaviti ravnodušnima. Lijepo pečen beefsteak s umakom koji sami pripremaju za svaku je pohvalu, te file brancina u korici od sezama.


Posebno zanimljiv dizajn interijera i priča iza njega

Možete se slagati s time ili ne, ali ambijent i atmosfera restorana u konačnici će igrati veliku ulogu u ostavljanju cjelokupnog dojma. Izgleda da je ekipa ovdje to znala. Za uređenje je zaslužan kipar Nedjeljko Mikac koji nikada prije nije uređivao interijer. Goranu je tako ostalo samo da mu vjeruje i to je izgleda bila super odluka.

Ono što je meni bilo posebno interesantno je strop na kojem su ispisana imena koja su prije otvaranja bila opcija za restoran. Odlična ideja kako korak u cijelom ovom procesu može biti nešto oko čega ćete imati zanimljivu priču za goste.

Fidel Gastro interijer
Ništa bez ulaganja u tim

Ono što ponekad, na žalost, nedostaje u mnogim restoranima je ulaganje u tim koji tamo radi. Goran je svjestan koliko je taj dio važan pa svojim ljudima osigurava potrebnu edukaciju, omogućava im dobre uvjete i to se osjeti kada vidite na kakvoj im je razini usluga koju nude.

Koliko je to istina dovoljno pokazuje da im je u nešto više od dvije godine otišlo 5 kuhara od kojih su 4 vratila raditi u restoranu.

Zašto otići u Fidel Gastro?

Ako ste preskočili do ovog dijela, postoji nekoliko razloga za otići na Trešnjevku. Pod prvo, vrhunska hrana koja u potpunosti opravdava cijenu i kvalitetu. Odlična atmosfera koju stvara osoblje, glazba i ambijent. Ako volite jazz i blues, kao vlasnik restorana, za odlazak u Fidel Gastro odaberite petak ili subotu kada imaju živu glazbu. Sigurno nećete požaliti.

Andrea Pančur

Fotografija: Rene Karaman

Zanima te još preporuka restorana? Provjeri ovdje.