Predivan krajolik Kvarnera kao inspiracija gastronomske ponude restorana Draga di Lovrana

Draga di Lovrana

Utorak, plovidba Kvarnerskim zaljevom, priče o posebnostima namirnica Kvarnera i specijaliteti koji ostavljaju bez daha. Upravo tako je restoran Draga di Lovrana odlučio proslaviti otvaranje terase te uz pomoć kulinarskog tima predvođenog Zdravkom Tomšićem, priredio ugodnu atmosferu i nezaboravno druženje uz posebne gastronomske specijalitete inspirirane krajolikom. Spajanje predivne kvarnerske prirode i njene povijesti namirnica s današnjim gastronomskim standardima je upravo ono što je ovo druženje učinilo posebnom.

Draga di Lovrana

Draga di Lovrana je boutique hotel u sklopu kojeg se nalazi i istoimeni restoran nagrađen Michellinovom zvjezdicom koji se smjestio iznad Medveje, a zbog zavojite ceste koja vodi do hotela i restorana često se može ćuti izraz kako je “vrijedan svakog zavoja“. Uz predivan smještaj i vrhunsku hranu, ovaj hotel i restoran mogu se pohvaliti i panoramskim pogledom na predivno Jadransko more i obronke Učke.

Kvarner

Plovidba Kvarnerskim zaljevom do restorana Draga di Lovrana

Ovo predivno i čarobno druženje, organizirano u čast otvaranja terase ususret još jednoj sezoni, započelo je vožnjom na nekadašnjem ribarskom brodu, a današnjoj motornoj jahti, od Rijeke do Lovrana. Sudionici su tijekom plovidbe mogli saznati što pridonosi kvaliteti kvarnerskog škampa te koliko mu treba da dosegne težinu od 20dkg, čime obiluju obronci Učke i zašto se na njima protežu pašnjaci te koje se meso uz janje često moglo naći na tanjuru  starih Istričana. Pogledi na maslinike i vinograde koji obuhvaćaju prostor uz more pridonijeli su već ionako idiličnom krajoliku Kvarnera. Uz kratki posjet selu Lovranska draga, putovanje se zaustavilo u restoranu Draga di Lovrana.

Inspiracija za jelovnik upravo je i proizašla iz samog krajolika koji se rasprostire, kako se u Kvarneru kaže, “od gora do mora“. Bogatstvo običaja i povijesti kojim ovo područje obiluje, obogatilo je i gastronomsku ponudu dostojnu restorana kao što je Draga di Lovrana. Time je Draga di Lovrana pokazao kako inspiraciju za autentična i vrhunska jela možemo pronaći svuda.

Ponuda jela

Tijekom plovidbe gosti su mogli uživati u posebnim jelima kao što su: morski pas u slatko-kiselom umaku, marinada od oslića s grožđicama ili marinirani repovi kozica, dok su u selu Lovranska draga imali prilike probati juhu od maruna ili pak salatu od maslačka, paski i jaja. Za kraj ovog degustacijskog putovanja u restoranu Draga di Lovrana, na meniju su se našla jela poput škampa i učkarske skute (inače, učkarska skuta je sir koji potiče sa područja Učke, a danas ga proizvodi jedina preostala pastirska obitelj na tom području – Maliki), zatim kapesanta i palenta i kozji sir, otvoreni raviol s repom boškarina i kruška u soli i listići badema te janje i broskva i homemade majoneza od slanih inćuna. Ovo su samo neka od vrhunskih jela koja su se našla na meniju restorana nadahnutog poviješću, krajolikom i običajima Kvarnerskog područja.

Draga di Lovrana Draga di Lovrana

Vrata boutique hotela i restorana Drage di Lovrana otvorena su za sve ljubitelje gastronomije i vrhunskih vina, a uz prekrasan krajolik postaje destinacija  kojoj ćete se zasigurno ponovno vratiti.

 

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur  
Pratite na Instagramu: draga_di_lovrana

Kvarner i restoran Draga di Lovrana

  • Draga di Lovrana

    Draga di Lovrana je boutique hotel u sklopu kojeg se nalazi i istoimeni restoran nagrađen Michellinovom zvjezdicom koji se smjestio iznad Medveje, a zbog zavojite ceste koja vodi do hotela i restorana često se može ćuti izraz kako je “vrijedan svakog zavoja“.
  • Kvarner

    Bogatstvo običaja i povijesti kojim kvarnersko područje obiluje, obogatilo je i inspiriralo gastronomsku ponudu restorana Draga di Lovrana.