Klub u kojem možete naučiti pripremati slovenske specijalitete!


Prošli vikend, u Sloveniji, proslavili smo rođendan gastro kluba koji, na poseban način radi na očuvanju tradicionalne slovenske kuhinje. Vrhunska vina, ekskluzivno kulinarsko iskustvo, uvijek dobro društvo i vesela atmosfera niti ovog puta nisu nedostajali u Klubu Gurmanov Skaručna!

Klub Gurmanov Skaručna poznat je po tome što želi očuvati tradicionalnu slovensku kuhinju te nudi svojim članovima mogućnost učenja, razne radionice i škole kuhanja, a članovi mogu biti svi koji uživaju u druženjima uz dobro vino i ukusnu hranu.

Marko Žagar, poznato lice slovenske gastronomije, stoji iza kluba koji okupljene uključuje u svaki korak pripreme vrhunskih gastro delicija. Činjenica da je uz oca, počeo kuhati od malih nogu, dobro se vidi čim stupi u kuhinju i počne stvarati okuse koji jednostavno ostavljaju bez riječi. Dobro kuhati je jedna stvar, ali stvoriti u svima okupljenima želju da se uključe u proces kuhanja, nešto je stvarno posebno.

„Gledam u budućnost, ali puno mi je važnija kvaliteta sadašnjeg trenutka.“

Ako ste mislili doći kod Marka, sjesti i čekati svoje jelo, moram vam reći da to tako baš i ne ide. Marko je, kao i obično, podijelio zadatke, pa je jedan dio ekipe čistio dagnje, kuhar je sve pripremao, drugi su bili zaduženi za pripremu lososa, svinjetine i svega ostalog što se nalazilo u rođendanskoj ponudi.

Predjelo na velikom stolu teško je dočarati, ali zamislite dugačak stol na kojem se nalaze razne vrste istarskog bakalara Milena, domaći sir, namazi, domaće kobasice, ukusan kruh i još toliko toga da ne znate od kuda krenuti. Veselu atmosferu punu smijeha, plesa i pjesme uspješno su održavala čak 3 različita benda, a takvo vas raspoloženje u minuti preuzme.

Klubu Gurmanov Skaručna želimo još mnogo godina uspješnog rada i odličnih druženja, a ako vi imate želju postati član, sve informacije čekaju vas ovdje.

Tekst i fotografije: Andrea Pančur