Muzej Mimara po sedmi je put zasjao u veseloj Pink boji!

Muzej Mimara Pink day
Udruga Women on Wine ove je godine ljestvicu popularne Pink day manifestacije uspjela podići na još višu razinu. Prekrasno uređen prostor, vrhunska rose vina iz cijele Hrvatske, kvalitetan sadržaj i puno dobre zabave obilježili su sedmi po redu Pink day – međunarodni festival ružičastih vina, pjenušaca i šampanjaca.

Kako smo i najavili, ovogodišnji je Pink day ponudio prije svega interesantna pink vina, degustacije, radionice i edukacije za sve koji znaju uživati u lijepim stvarima. Više od 70 izlagača, 10-ak proizvođača ekstra djevičanskih maslinovih ulja i oko 1000 posjetitelja dovoljno govori o pozitivnoj atmosferi koja prati ovo proljetno druženje.
Radionica na Pink day-u
Najkreativnije uređen štand – novi element na Pink dayu

Iako je prepoznatljiva pink boja i ove godine bila glavni motiv, organizatorice su u cijelu priču unijele još jedan zanimljiv element. Ove se godine birao najkreativnije uređen štand, a prema izgledima izlagačkih prostora, ovaj je zadatak shvaćen jako ozbiljno.

Ružičasti buketi, boce, svjetla, dekoracije i mnogo ostalih pink detalja moglo se pronaći na svakom koraku, ali posebno se istaknula vinarija Bottega koja je osvojila vrijedne Jimmy Choo cipele, naravno ružičaste boje.
Sanja Muzaferija i vinar Tomić
Popularnost Pink day festivala veća je iz godine u godinu 

Nina Arman
Vinarka Nina Arman

Svi koji posjete Pink day i okuse ovu atmosferu iz prve ruke, vraćaju se svake godine i to s razlogom. Broj izlagača povećava se svake godine, pa je ovo doista rijetka prilika da na jednom mjestu probate najbolje od ponude ružičastih vina, ali i naučite zanimljive informacije o ponudi i načinu njihove proizvodnje.
Lepa Brena na Pink day-u
Jednu takvu zanimljivost donosim za kraj. Jeste li znali da popularna pjevačica Lepa Brena zajedno sa svojim suprugom ima vlastitu vinariju Vista Hills? Ove su godine kao gosti Pink day Zagreb festivala predstavili odličan rose koji svakako preporučamo ako ćete ikada biti u prilici probati.

Saznajte kakve smo sve vinske evente posjetili ovdje.
Tekst: Andrea Pančur

Fotografija: Rene Karaman