Pink Day doživio svoje deveto izdanje u Laubi – Lepa Brena predstavila svoj rosé

Pink Day
 Pink Day  je festival ružičastog mirnog i pjenušavog vina, ali on zapravo slavi lijepu stranu života, dolazak ljeta, umjereno konzumiranje najfinijih rosé vina idealnih za tople dane, izvrsna ekstra djevičanska maslinova ulja i – sve popularnije ružičaste koktele. Svi posjetitelji su (do isteka zaliha) na dar dobili ružičaste naočale i pakete Kraševih legendarnih keksa Domaćica, a svi izlagači prekrasne brendirane vrećice za svoja vina. Uz druženje s vinarima i maslinarima, Pink Day su i ove godine obilježile vrhunske radionice, nagrade najkreativnijim izlagačkim stolovima, kao i nova lokacija, LAUBA: kuća za ljude i umjetnost, koju je Pink Day ispunio optimizmom i veseljem. 

Pink Day

U ružičastim vinima  ali i ekstra djevičanskom maslinovom ulju (GREEN IN PINK  by Romerquelle službena voda festivala) uživalo je tijekom vikenda (21. i 22. svibnja) više stotina posjetitelja,  često odjevenih u ružičasto ili ukrašenih ružičastim, koji su kušali više od 120 etiketa rosé vina iz Hrvatske, Francuske, Italije, Slovenije i Austrije, a osobito je dobro bila zastupljena Srbija s pet vinskih kuća, čija su vina izazvala posebno zanimanje javnosti. Kao i obično, novinari i fotografi najaktivnije su reagirali na slavne osobe – a to je ovoga puta bila Lepa Brena sa suprugom Slobodanom Živojinovićem koji su izlagali vina vinarije Vertiz, dok su se afterpartyju pridružile i Daniela Trbović sa sestrom Natašom. 

Lepa Brena sa suprugom Slobodanom Živojinovićem

Osim dvodnevnog druženja na novoj lokaciji, novost su bili i pink kokteli, Pink Mixology, što je također pridonijelo odličnoj atmosferi.

Pink Day

Festival prijatelj ove godine je bio V.A.P.T. (Vinotrade Acrobat portfolio tasting)  te je održana i Masterclass radionica „VAPT rosé vina“ powered by Premium Visa, koja je bila popunjena do posljednjeg mjesta, a nadahnuto su je vodili Dino Kušen i Juraj Dusper. Zanimljiva je bila radionica posvećena ekstra djevičanskim maslinovim uljima, kojih je na festivalu bilo izloženo desetak, –„ Autohtone sorte Hrvatske“, a vodio ju je jedan od najvećih znalaca s područja maslinarstva, Edi Družetić. „Pink Mixology“ powered by Double Dutch / Alca Beverages radionicu vodila je Natali Borić, prvakinja među mladim barmenima (ovu bi riječ svakako trebalo promijeniti u bar-woman!), te u nedjelju radionica „Rosé od autohtone sorte svrdlovina“ powered by Ministarstvo poljoprivrede koju je vodila mag. ing agr. Nikolina Paleka.    

Autohtone sorte hrvatske

Posjetitelji su se mogli odmoriti u WOW kutku i na dar dobiti ružičaste naočale – da bi nakon dugog pandemijskog razdoblja, pogledali svijet na vedriji i optimističniji način.

Ispred ulaza u Laubu, cijelo je vrijeme trajanja Pink Daya bio izložen posljednji model nove Premium marke DS Automobiles uz koji su se rado fotografirali svi posjetitelji. Ovaj model DS 4, na hrvatsko tržište stiže u rujnu ove godine, pa mu je ovo bilo premijerno pokazivanje hrvatskoj javnosti. Otvaranje narudžbi, testnih vožnji i informacija oko cijene i opreme biti će objavljene u lipnju na službenoj stranici www.dsautomobiles.hr

Sanja Muzaferija

Laubin bar zanimljivog imena „Bez naziva bar“ posebno za ovu ružičastu prigodu je pripremio – Pink Menu – pa su posjetitelji i izlagači kušali fine, ali i lijepe zalogaje.
Na radost izlagača, Pink Day je nastavio i s tradicionalnim nagrađivanjem najmaštovitije i najkreativnije uređenog izlagačkog mjesta. Žiri u sastavu: Sanja Muzaferija, predsjednica udruge WOW; osnivačica i direktorica festivala Pink Day, Zrinka Jelić-Belinić, izvršna direktorica Festivala i Vlasta Pirnat, art-direktorica Festivala, odabrao je najljepše izlagačke stolove. 

Pink Day

Ove godine  glavna nagrada bio je paket vodećeg beauty-tech brenda Foreo (www.foreo.com) koji profesionalne tretmane donosi u domove beauty entuzijasta diljem svijeta, a pripremili su paket pink uređaja u vrijednosti od tisuću eura koji je otišao u ruke zagrebačke Miva galerije vina koja je premijerno izložila brend najprodavanijeg rosé vina na svijetu, „Whispering Angel“. Drugom nagradom predivnim ružičastim SMEG kuhalom za vodu (u vrijednosti od 1500 kuna) nagrađen je kreativno uređen kutak vinarije Royal Hill, a bogati paket kozmetike Nikel (u vrijednosti od 600 kuna) osvojio je istarski izlagač Bastiàn. Posebnu pohvalu dobila je i Enosophia iz Feričanaca, a od izlagača Green in Pink sponsored by Romerquelle, službena voda festivala – kao znak pažnje cvijeće je dobio izlagač extra djevičanskog maslinovog ulja DalFleur, od sorte oblica s položaja u šibenskom zaleđu.

Na kraju prvog dana festivala održan je i After Party u suradnji s Laubom na kojem je poslužena posebna Pink ponuda pića uz glazbeni program na kojem su se u odličnoj atmosferi družili izlagači, posjetitelji i svi prisutni!

Ružičasto druženje

Uz najvažnije – divne izlagače, kao i drage posjetitelje, važnu podršku ovom najposjećenijem i najoptimističnijem ružičastom vinskom festivalu na kojem se osjeća posebna ženstvena i kreativna energija –  pružili su: PBZ Card Premium Visa, DS Automobiles, Romerquelle, Kraš, zatim Foreo, Smeg Hrvatska, Nikel, Hotel Esplanade, Print Shop, Eviplass i Solana Ramova te medijski pokrovitelji: Jutarnji list, Gloria, Telegram, Radio Laganini FM, Wish.hr, Menu.hr, Mixer.hr i Vinum.in.

Fotografije: Rene Karaman i Mario Draušnik

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur  
Pratite na instagramu: pinkdayzg

Lauba, kuća za ljude i umjetnost

  • PINK DAY

    Pink Day – festival posvećen rosé vinima.Festival se ove godine po prvi puta održava tijekom čak dva dana: u subotu 21. i nedjelju 22. svibnja 2022. u prekrasnoj Laubi – kući za ljude i umjetnost.
  • GREEN IN PINK

    U ružičastim vinima  ali i ekstra djevičanskom maslinovom ulju (GREEN IN PINK  by Romerquelle službena voda festivala) uživalo je tijekom vikenda (21. i 22. svibnja) više stotina posjetitelja.Zanimljiva je bila radionica posvećena ekstra djevičanskim maslinovim uljima, kojih je na festivalu bilo izloženo desetak, –„ Autohtone sorte Hrvatske“, a vodio ju je jedan od najvećih znalaca s područja maslinarstva, Edi Družetić.