Stilistica Alma ponovo organizirala ženski vikend! Ovog puta na jugu Hrvatske!

Alma Premerl Zoko

Miris mandarina, neodoljive nijanse Neretve, gostoljubivost domaćina, moć prirode, prekrasno društvo, delicije na tanjurima i opojna južnjačka vina u čašama samo su neki elementi koji su obilježili  jedinstven ženski vikend Women’s days by modniALMAnah ovaj put održan s bazom u Metkoviću!  U doba korone, ovaj je projekt, osmislila stilistica i modna savjetnica Alma Premerl Zoko, nudeći brojnim ženama mogućnost da se resetiraju tijekom vikenda na prekrasnim lokacijama lijepe naše, istražujući prirodu, uživajući u povijesti ali i u svemu onome što žene vole – modi, ljepoti, gastronomiji, radionicama zdravog života… 

Ženski vikend, šesnaesti po redu Women’s days by modniALMAnah započeo je na jugu Hrvatske, u Metkoviću koji sa svojom užom i širom okolicom nudi pregršt zanimljivih kulturnih, prirodnih, gastronomskih i drugih sadržaja. U Metkoviću se na nevjerojatan način isprepliće krajobraz, specijaliteti od riba i žaba ulovljeni u Neretvi ali i bogatstvo voća i povrća koji u izobilju rastu na ovom podneblju. Upravo prvo proljetno voće, neretvanske jagode,  poslužio je u Villi Neretvi  domaćin ovog putovanja Pavo Jerković poznat kao začetnik turizma na Neretvi i prvi u organizatorskom odboru kultnog Maratona lađa!  Kako bi se što bolje osjetilo bilo ovog kraja, okupljena ženska ekipa krenula je lađama po Neretvi.

Težački tanjur

“Što to ovako divno miriši svuda oko nas?” – pitale se brojne žene, a ljubazni domaćin Pavo pokazao je na voćnjake sa stablima mandarina koji su se nalazili između rukavaca. Bijeli cvjetovi koji su polako prelazili u plod u mirisnu su kulisu zavili cijelu deltu rijeke Neretve, pa čak i prvu stanicu okućnicu Neretvanske kuće u kojoj je poslužen težački tanjur s autohtonim proizvodima tog kraja. Na terasi ove lokacije koja se nalazila na sredini rijeke stilistica Alma Premerl Zoko održala je i prvu radionicu s modnom tematikom – kako odabrati idealan ljetni šešir!

Alma Premerl Zoko

“Sunce je sve jače, što smo mogle osjetiti na svojoj koži dok smo bile u lađi, pa je vrijeme za idealan šešir. Razmišljate li o univerzalnom šeširu koji pristaje svim oblicima glave fokusirajte se na fedora šešir manjeg oboda. Kako bi lice bilo uže neka šešir na gornjem dijelu ima brazdu, a na spoju oboda i ‘kape’ trakicu” – dala je savjet stilistica Alma.

Razgovor o suncu, njegovim učincima na zdravlje, ali i opasnostima ako pretjeramo, nastavljen je u jednoj od tipičnih Neretvanskih lađa koja je postala Hada Labo beauty korner. U fokusu su bili proizvodi za sunčanje, sa zaštitnim faktorima 30 i 50 ali i način na koji se svaki treba nanijeti na kožu.

ženski vikend

Kad je o tipičnim ženskim radionicama riječ, na ovom putovanju su žene naučile još mnogo toga!

Aromaterapija je odličan način za držanje tijela u ravnoteži. Na radionici s Aromarom, koju je vodila osnivačica brenda, Mara Doljak svaka je žena napravila  tri korisna proizvoda za dugo toplo ljeto – kapi za nos, ulje protiv strija i ulje za kožu koja je izgorjela na suncu. Isto tako sve su žene isprobale moć crnog kima i noćurka koji u kombinaciji djeluju na zdravlje žena-reguliraju sve funkcije u tijelu i odličan su spoj tijekom peri i menopauze.

Alma Premerl Zoko

ženski vikend

U radionici oralne njege baš sve žene su se  oduševile s njemačkim brendom Ben&Anna koji su u fokus stavili dvije prirodne i ekološki prihvatljive paste za zube i ‘tabletice’ za žvakanje koje u kombinaciji sa slinom i četkicom postaju pasta za brzo pranje zubića.

Na make up radionici, vizažistica Meri Popović je otkrila kojih je to 6 noviteta iz Max Factor ljetne kolekcije koji su must have u svakoj kozmetičkoj torbici, ali i naučile žene super trik-u borbi protiv tamnih podočnjaka koristite malo crvenog ruža za usne kojeg lagano nanesite na tamne krugove, a potom stavite korektor.

Max factor

I na kraju naš stalni suputnik je probiotik Proimmun koji je naša crijeva držao u balansu i nakon žaba i jegulja koje bile na tanjuru. Hit je Mucozink kompleks vitamina i minerala koji budi tijelo i jača crijeva ali i probiotik MyBiotik®PUR   koji djeluje na sve izazove vanjskog svijeta (hrana, pića,promjena okoline) pomažući da crijeva pravilno rade i onda kad smo na putovanjima.

Proimmun

Sve radionice bile su isprepletene prekrasnim izletima na Ušće Neretve, posjeti Prirodoslovnog muzeja u kojem nas je dočekala ravnateljica Ivana Baće vodeći nas kroz postav koji je pričao priču o životu na ovom dijelu Hrvatske. Ono što je oduševilo ovu žensku grupu je bila predanost ravnateljice poslu kojeg radi, ali i interaktivnost postava koji je na zabavan način ispričao priču o čak 360 vrsta ptica koje žive na ovom području, životinjama kojima je Neretva dom, ali i načinu suživota čovjeka i prirode kroz povijest.

Da još jedan muzej može oduzeti dah, žene su osjetile na ulasku u Arheološki muzej Narona u malom selu Vid (udaljen od Metkovića 3 km) u kojem nas je dočekala Ana Taslak pričajući priču o Metkovića kao dijelu Dalmacije naseljenom  od najstarijih vremena (stara Narona je bila drugi po veličini i važnosti rimski grad na istočnoj obali Jadrana, a koji datira od kraja 3. st. pr. Kr. do 15. st. po. Kr. ) Arheološki muzej Nerona je prvi in situ muzej u Hrvatskoj (znači da je sagrađen na mjestu nalazišta)  u čijem postavu dah oduzima forum sa  savršeno očuvanim skupinama skulptura koje predstavljaju julijevsko-klaudijevsku carsku dinastiju.

Arheološki muzej Narona

Na ovom putovanju ispreplitala se priroda, povijest, sadašnjost, brojne ženske teme ali i gastronomija ovog kraja. Sve što je bilo posluženo na tanjurima pripremio je kuhar Cristian Franko Jerković pa se tijekom vikenda moglo probati sve što se jede u Metkoviću i okolici – žabe, jegulje, rižota, sirevi… Službeno piće eventa bila su izvrsna vina iz vinarije Terra Madre – Rose i Plavac mali premium, a za aperitiv je poslužena nova zvijezda iz obitelji Jägermeister, Scharf poseban po  mješavini pedeset i šest vrsta bilja, cvijeća, korijena i plodova, i pikantnom okusu koje ovo piće može zahvaliti intenzivnim notama đumbira.

 Women's days by modniALMAnah

Želite li i vi na ženski vikend sa svojim prijateljicama, Alma i njezin team najavljuju nove datume. Prvi vikend u lipnju (03.-05.06.2022) rezerviran je za Liku, a drugi vikend u srpnju (08.- 10.07.) za Karlovac. Sve detalje o putovanjima možete saznati OVDJE 

Fotografije: Nikola Zoko

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur  
Pratite na instagramu: modnialmanah

Metković

  • WOMEN'S DAYS BY MODNIALMANAH

    U doba korone, ovaj je projekt, osmislila stilistica i modna savjetnica Alma Premerl Zoko, nudeći brojnim ženama mogućnost da se resetiraju tijekom vikenda na prekrasnim lokacijama lijepe naše, istražujući prirodu, uživajući u povijesti ali i u svemu onome što žene vole - modi, ljepoti, gastronomiji, radionicama zdravog života
  • METKOVIĆ

    U Metkoviću se na nevjerojatan način isprepliće krajobraz, specijaliteti od riba i žaba ulovljeni u Neretvi ali i bogatstvo voća i povrća koji u izobilju rastu na ovom podneblju. Upravo prvo proljetno voće, neretvanske jagode,  poslužio je u Villi Neretvi  domaćin ovog putovanja Pavo Jerković poznat kao začetnik turizma na Neretvi i prvi u organizatorskom odboru kultnog Maratona lađa!  Kako bi se što bolje osjetilo bilo ovog kraja, okupljena ženska ekipa krenula je lađama po Neretvi.