Ovog četvrtka u Stanciji Kovačići održat će se radionica maslinovog ulja

Marina Selak

Marina Selak, somelierka za maslinova ulja, prva domaća licencirana degustatorica sireva i stručni suradnik na projektima Gastronaut ovog četvrtka 09.02.2023. u Stanciji Kovačići voditi će profesionalnu i zabavnu radionicu na temu ekstra djevičanskog maslinovog ulja. 

Edukacija, radionica i degustacija  u jednom održati će se u u Rukavcu pored Matulja, u četvrtak 09.02.2023. u Stanciji Kovačići (od 16.00 h do 21.00 h). Vinko Frlan, u dvostrukoj ulozi vlasnika i glavnog kuhara sudjelovao je u stvaranju avangardne hrvatske gastro scene čiju filozofiju i danas njeguje u svojoj Stanciji Kovačići. 

Stancija Kovačići

Kroz edukaciju o maslinovim uljima Marina Selak raspravljat će o zanimljivim pitanjima, kao; Pikantno, gorko..o čemu to ovisi? Je li boja bitna? Kako prepoznati kvalitetno maslinovo ulje? Da li se može kuhati s maslinovim uljem? Na koji način treba čuvati maslinovo ulje i utječe li na kvalitetu? Kako pravilno kušati maslinovo ulje? Postoji li savršeno ulje za određeno jelo? Kako sljubiti maslinova ulja s jelima?

Nakon toga uslijedit će vođena degustacija ekstra djevičanskih maslinovih ulja i njihovo sljubljivanje s kreativnim jelima. Vrhunskim Ekstra djevičanskim maslinovim uljima s Kvarnera i Istre na degustaciji predstaviti će se maslinari; Branko Jud, OPG UTLA, Malinska i Daniele Surdić,Racica, Cres.

Degustaciju maslinovog ulja pratiti će meni od 5 slijedova Chefa Vinka Frlana. Chef je pripremio zavidan meni, s kojim će divno uklopiti maslinova ulja s degustacije.

Vinko Frlan

Za predjelo poslužiti će Carpaccio od jadranske ribe i kravlja skuta uz ulje Plominka, OPG-a UTLA . Ravioli punjeni jabukom i panceta uz ulje Buža, Oleum Vitae, OPG NINO ČINIĆ (Buje, Istra).  Rižoto s raštikom i janjetinom divno će pratiti Blend (simjaca i plominka), MACMALIĆ (Cres), a uz odležani steak Istarska bjelica, Oleum Vitae, OPG NINO ČINIĆ (Buje, Istra). Šećer na kraju, čokoladni mousse sljubit će se uz  Blend (krčka debela, buža, drobnica, levatinka, rošinjola, leccino, pendolino, casaliva i coratina), OPG UTLA (Malinska, Krk).

Cvijet soli ninske Solane korišten je u svim slijedovima menia, koji u kombinaciji sa maslinovim uljem pruža nove dimenzije okusa.

Cijena radionice po osobi je 78,00 €. Obavezna prijava na broj 0992165009 ili putem maila: stancija.kovacici@gmail.com.

Stancija Kovačići

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur

Pratite na Instagramu: stancija_kovacici

STANCIJA KOVAČIĆI, OPATIJA

  • STANCIJA KOVAČIĆI

    Tamo gdje se miješa planinski zrak s Učke i miris mora opatijske rivijere, smjestila se hrvatska Toskana.  Idilična priroda koju moramo posjetiti, vuče nas još i zbog gastronomske ponude, a za to je zaslužan restoran ‘ Stancija Kovačići’, čija priča jednostavno ostavlja bez daha.
  • MARINA SELAK

    Marina Selak, somelierka za maslinova ulja, prva domaća licencirana degustatorica sireva i stručni suradnik na projektima Gastronaut ovog četvrtka 09.02.2023. u Stanciji Kovačići voditi će profesionalnu i zabavnu radionicu na temu ekstra djevičanskog maslinovog ulja.