Na Putevima rovinjskih delicija i ove vas jeseni čekaju najfiniji istarski specijaliteti

Putevima rovinjskih delicija

Nakon dugog i toplog ljeta, nakon smiraja ljetne vreve i silne užurbanosti, Rovinj vas ponovno zove da krenete putevima rovinjskih delicija te kušate najfinije istarske specijalitete pažljivo sačinjene od sezonskih, autohtonih namirnica u čak sedam poznatih lokalnih restorana. 

Ne propustite jesensko izdanje gourmet manifestacije Putevima rovinjskih delicija koja će se održati od 1. do 8. listopada u Rovinju i zaputite se u neki od poznatih rovinjskih restorana u kojima će vrsni chefovi pripremati najpoznatija autohtona istarska jela. Odaberete li Brancin da Nino, Marinu, Fortunu, Štoriju, Dream, Santa Roma ili Ranch Fortunu sasvim je svejedno – jer koji god restoran odabrali ne možete pogriješiti. Osim što će izbora biti za svakoga – od bogatih ribljih i mesnih menija, svi će posjetitelji moći uživati i u vrhunskim vinima lokalnih vinara, pomno odabranima kako bi se savršeno sljubila uz neodoljiva istarska jela. 

Putevima rovinjskih delicija

File brancina sa suhim pomidorima i paletom kao prilogom, fuži sa pršutom, trukinjom i rukolom, lungić sa vrganjima, salata od hobotnice s aromatiziranim krumpirom, istarska maneštra s bobići, istarski ombolo u vinu, buzara od škampi i školjaka i palenta ili možda čokoladni tart, panna cotta i baklava za desert samo su neki od vrhunskih specijaliteta koji vas očekuju u Rovinju. Ako vam sve nabrojano nije dovoljan razlog da posjetite ovaj šarmantan grad, a vjerujemo da itekako je, svakako treba imati na umu će se sve te delicije moći kušati po promotivnoj cijeni od 140 kuna po meniju. 

Putevima rovinjskih delicija

Turistička zajednica grada Rovinja-Rovigno i Udruženje obrtnika Rovinj u suradnji s turističkom kompanijom Maistra već tradicionalno organiziraju ovu gourmet manifestaciju vodeći se zajedničkim ciljevima – kontinuirano obogaćivanje ponude Rovinja i Istre kao vrhunskih gourmet destinacija tijekom cijele godine kao i predstavljanje tradicionalne istarske kuhinje svim domaćim i stranim gostima. Manifestacija Putevima rovinjskih delicija održava se u proljeće i jesen svake godine, a jedinu razliku čine sezonske namirnice koje se pomno biraju za goste kako bi im se najbolje dočarala posebnost godišnjih doba u Istri, ali i potaknula želja za otkrivanjem tradicije i autohtonih okusa. 

Rovinj

Rezervirajte svoje mjesto na vrijeme i ne propustite krenuti putevima nezaboravnih užitaka za sva vaša čula jer jesen u Rovinju nikada nije bila primamljivija! Doživljaj cijelog grada sada je potpuno drugačiji nego u ljetnim mjesecima, kada od gužvi neke ljepote nije moguće doživjeti na jednak način, pa vas pozivamo da krenete u istraživanje i doznate zašto je upravo Istra ove godine proglašena jednom od top svjetskih destinacija koje svakako valja posjetiti.

Više o samoj manifestaciji pogledajte na linku: https://www.rovinj-tourism.com/hr/kalendar/22474 

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur  

Pratite na Instagramu: lovelyrovinj

 

Rovinj

  • PUTEVIMA ROVINJSKIH DELICIJA

    Turistička zajednica grada Rovinja-Rovigno i Udruženje obrtnika Rovinj u suradnji s turističkom kompanijom Maistra već tradicionalno organiziraju ovu gourmet manifestaciju vodeći se zajedničkim ciljevima – kontinuirano obogaćivanje ponude Rovinja i Istre kao vrhunskih gourmet destinacija tijekom cijele godine kao i predstavljanje tradicionalne istarske kuhinje svim domaćim i stranim gostima.
  • ROVINJSKI RESTRANI

    Odaberete li Brancin da Nino, Marinu, Fortunu, Štoriju, Dream, Santa Roma ili Ranch Fortunu sasvim je svejedno – jer koji god restoran odabrali ne možete pogriješiti. Osim što će izbora biti za svakoga – od bogatih ribljih i mesnih menija, svi će posjetitelji moći uživati i u vrhunskim vinima lokalnih vinara, pomno odabranima kako bi se savršeno sljubila uz neodoljiva istarska jela.