Upoznajte Matiju! Ovo će vam biti najbolja pretplata

Matija Kašner

Za sve koji se malo više zanimaju za vino, Moslavinu bi mogli povezati, prije svega sa Škrletom. Radi se o njihovoj autohtonoj sorti koja svakako zaslužuje da se o njoj priča, kao i ponudi koju ovdje možete pronaći. Upravo na tome rade vinari s ovog područja i to preko zanimljivog projekta koji su pokrenuli za vrijeme izolacije. Moslawine.shop je prvi vinski web shop na kojem skupljaju, kako sami kažu, najbolje kapljice Moslavine. 

Do ovoga je zapravo došlo jer sam imala prilike probati neka od vina s ovog područja, pa me naravno, zanimalo što još trebam probati. Pričala sam s glavnim krivcem ovog projekta, Matijom Kašnerom, sinom jednog od pionira vinarstva u ovom kraju. Matija ima želju promovirati Moslavinu kao vinsko-turističku regiju koja ima za ponuditi stvarno puno, što potvrđuju svi koji ovdje dođu i oduševe se krajem, vinom i ljudima. 

Matija Kašner i njegov otac

Od kud ideja za pokretanje web shopa?

U vinarstvu sam doslovce od malih nogu, još od perioda kada smo brat i ja kao klinci prali rabljene boce, skidali stare etikete i punili prva obiteljska vina koja  je tata slao na izložbe. Ne mogu reći za sebe da sam profesionalac, ali želio sam se više povezati s potencijalom vinskog svijeta. Ideja otvaranja web trgovine nametnula se sama po sebi – tim više što ne postoji objedinjena trgovina moslavačkih vina, a pogotovo ne online trgovina. Znam da naša vina vrijede, a u to sam se posebno uvjerio preko projekta wine&bike. U suradnji s turističkim agencijama organizirali vođene wine&bike rute na električnim biciklima, bilo je dosta gostiju i svi su oduševljeni prirodom, vinom i ljudima. 

Vinar Kašner Moslavina

Što prodajete i koji je cilj?

Nudimo isključivo moslavačka vina, s time da je naglasak naravno na Škrletu. Osim toga, nešto važno izdvajanja su pjenušci. Oni uzimaju sve veći zamah u Moslavini, a val proizvodnje pokrenuo je moj otac koji je proizveo prvi pjenušac na ovim prostorima i to početkom ovog stoljeća. Cilj web shopa je prodaja, ali puno nam je važniji onaj “viši” cilj – otkrivanje Moslavine, otkrivanje Škrleta, branding i promocija vinara s ovog područja. 

Vina Kašner i vina Košutić

Kako za sada ide, zašto ljudi naručuju vino online?

Ovo je odlično za vinare koji inače nemaju marketinški kanal za prodaju vina u regiji ili nemaju riješenu logistiku za onoga tko bi kupio samo jednu bocu, jer mu se sviđa priča. Interes za moslavačka vina i posebno škrlet se jako povećao pa je ovakvo okupljanje tog vina na jednom mjestu super za kupce koji inače imaju priliku probati samo škrlet jednog vinara. Cijene na webu su pristupačne, od 50 kuna na više, a za narudžbe veće od 600 kuna, dostava je besplatna. Mislim da je važno napomenuti da su bazni škrleti 50 kuna što je jako prihvatljiva cijena s obzirom na kvalitetu, dok su limitiranja izdanja malo skuplja. Vinari ovdje nude različite sorte, a mi smo iz svoje vinarije ponudili Graševinu, Cabernet Sauvignon, Frankovku te se posebno ponosimo višestruko nagrađivanim pjenušcima koje smo nazvali 2M u bijeloj i rose varijanti.

 

Pjenušac Kašner Rose

Posebno je zanimljiva pretplata, o čemu se tu radi?

Zbog velikog interesa, uveli smo pretplatu na škrlet. Radi se o pretplati na četiri tjedna gdje svaki tjedan pretplatniku šaljemo četiri nasumično odabrana škrleta ili mogu birati koje škrlete žele. Puno je zanimljivije ovo nasumično, a straha nema jer su svi dobri. Pretplatnik može i pauzirati pretplatu jedan tjedan ako to želi, ali za prave vinoljupce 4 butelje vina nisu neki problem, zar ne? Da ne bi ispalo da samo šaljemo škrlete, pretplatnici će biti iznenađeni pokojim poklonom iznenađenja, no ne bi tu previše otkrivao detalje. Cijena pretplate je 880kn što uključuje ukupno 16 vina raspoređenih u 4 paketa, odnosno 4 tjedna.

Vina Romić

I za kraj, kakvi su planovi za dalje? 

Pred nama je period blagdana kada je potražnja za vinima pojačana, a također primjećujemo da je postao trend kao poslovni poklon ponuditi bocu kvalitetnog vina. Tu mi kao shop vidimo svoju šansu da pokušamo plasirati lijepu količinu vina. Osim Škrlet pretplate, pokrenut ćemo još poneki paket koji neće uključivati samo vina, već i ostale moslavačke proizvode i delicije koji se obično konzumiraju uz vino.

Pratite web shop na Instagramu: moslawine.shop

Pratite Andreine priče: andrea_pancur



MOSLAWINE.SHOP

  • ŠKRLET

    Radi se o njihovoj autohtonoj sorti koja svakako zaslužuje da se o njoj priča i zaista rade vrhunska vina od nje!
  • MOSLAVINA

    Matija ima želju promovirati Moslavinu kao vinsko-turističku regiju koja ima za ponuditi stvarno puno, što potvrđuju svi koji ovdje dođu.