Otkrijte kako su žene uživale na divnom Medvedgradu

women's days

Jedno od najposebnijih mjesta u parku prirode Medvednica, točki s koje puca pogled na Zagreb, čija srednjovjekovna utvrda priča priču o povijesti, sadašnjosti,ali i budućnosti – velebni Medvedgrad bio je domaćin ženske nedjelje sa stilisticom i modnom savjetnicom Almom Premerl Zoko.

Medvedgrad je čuvar brojnih priča

Njezin projekt Women’s days by modniALMAnah s početkom kalendarske godine ušao je u novi ciklus, pa je tako 11. vikend retreat bio na samom vrhu južne strane Medvednice, u srednjovjekovnom burgu koji je nakratko postao prava modna utvrda. “Sredina siječnja idealna je za početak sa zdravim navikama, ali i retreat nakon intenzivnog prosinca i svih proslava i blagdana koji su iza nas. Sad treba započeti s kvalitetnom njegom lica i tijela, novim režimom prehrane, ali i naučiti ugoditi tijelu kako bi bilo zdravo i vitalno”, kaže Alma i otkriva kako je Medvedgrad odabrala s posebnim razlogom. Intrigantna utvrda krajem je prošle godine, nakon dugogodišnjeg preuređenja, otvorila svoja vrata posjetiteljima, bogata zbirka priča priču o životu na ovoj utvrdi, ali i ljepoti ovog parka prirode.

Medvedgrad ljubomorno čuva i najdivniji pogled na uspavan Zagreb

Znate li da se na Medvedgradu nekad kuhalo koristeći neobične začine, kako je tu svoje haljine pokazala Barbara Celjska koja je u legendi poznata kao Crna kraljica, kako u okolici Medvedgrada na početku ljeta rastu orhideje…

Medvedgrad

Upravo o tome se slušalo na samom početku ove ženske nedjelje kad je grupa krenula u razgledavanje muzejskog postava. Gotovo je bilo očaravajuće vidjeti pogled na uspavan Zagreb, maglu koja je polako nestajala, ali i kamene ‘ulice’ utvrde koje su vodile do zvonika, kapelice, srednjovjekovne smočnice ali i odličnog multimedijalnog centra u kojem na interaktivan način ovo mjesto otkriva.

Zeotex nosi mineral budućnosti

Prva ženska radionica započela je sa Zeotexom u kojem se nalaze fine mikro čestice zeolita – minerala budućnosti. Vanja Horvat, direktorica tvrtke Mavex, pokazala je u svojoj radionici kako Zeotex koristiti u svakodnevnom životu – kako njime prati voće i povrće kako bismo otklonili otrove iz kore, štetne čestice iz zemlje, ali i kako ovaj mineral koristiti u beauty rutini. Posebno je bilo zanimljivo isprobati napraviti svoju masku od praha Zeotexa ali i napraviti dubinski detox kože Zeotex maskom koja u kombinaciji sa Zeotex kremom omogućava širok spektar djelovanja na probleme kože uzrokovane bakterijama, gljivicama i virusima.  

Zeotex

Vježba i aktivcija mišića

Revitalizirane i svježe, žene su krenule s isprobavanjem revolucionarne Teenlifting metode koju je pokazala dr.Sanja Malbaša Gošović, začetnica i vlasnica ovog hvalevrijednog koncepta kojim se potiče rad mišića koji kad su zdravi i čvrsti, pomažu u zatezanju kože lica i tijela. Kako bi pokazala pravo čudo, dr.Malbaša Gošović potaknula je cijelu grupu na vježbu i aktiviranje mišića što je naravno urodilo plodom.

Aktivacija mišića

Što jesti kako bi bili fit?

To je svojim nedjeljnim ručkom pokazao Zvonimir Papak, voditelj PapaMo restorana iz Velike Gorice čiji su proteinski tanjuri, piletina i posebno pečena svinjska rebrica bili prava gozba! Nakon ručka, u podrumu Medvedgrada Irena Lučić (DiWine) održala je žensku radionicu kako piti vino, sipajući u čaše opojni plavac i rose vinarije Antičević s Pelješca. Kako je nedjeljno poslijepodne nezamislivo bez deserta ono što je posebno oduševilo sve okupljene bili su kolači s marmeladom Plavac mali i Pošip koje proizvodi Manuela Ferić (Slavonska Vila) s Pelješca, a koje je osmislio food bloger Darko Debić (Samo jedan griz). U maniri malih ukusnih zalogaja Darko je tako napravio mini roladu s Plavcem malim i fine osvježavajuće košarice s Pošipom.

Medvedgrad

Da ih je probala prije ulaska u podrume, Barbara Celjska (utjelovila ju je Martina Findrik iz Gornjogradskih coprnica) koja je nekada živjela na Medvedgradu, a koja je kasnije ušla u legendu kao Crna kraljica koja u obliku zmije i danas obilazi zidine Medvedgrada, vjerojatno ne bi bila tako stroga prema publici koja ju je, nakon interaktivne predstave, nagradila gromoglasnim pljeskom. Kako legenda kaže, Crna Kraljica je na Medvedgradu voljela vladati sama, kad je zašlo sunce na obzoru, i grupa je krenula kući.

Vino s Pelješca

Medvedgrad kao početak odlične godine s modnimALMAnahom

Zima uz Women’s days by modniALMAnah se nastavlja. U pripremi su dva putovanja do Valentinova – Zima u Delnicama (28.01.- 30.01.) i Zagorski retreat duše i tijela na Mariji Bistrici (04.02.- 06.02.). O svim programima više možete pročitati OVDJE  

Medvegradske priče

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur

Pratite na Instagramu: modnialmanah

Fotografije: Nikola Zoko

WOMEN'S DAYS BY MODNIALMANAH, MEDVEDGRAD

  • MEDVEDGRAD

    Jedno od najposebnijih mjesta u parku prirode Medvednica, točki s koje puca pogled na Zagreb, čija srednjovjekovna utvrda priča priču o povijesti, sadašnjosti,ali i budućnosti - velebni Medvedgrad bio je domaćin ženske nedjelje sa stilisticom i modnom savjetnicom Almom Premerl Zoko.
  • ZIMA UZ WOMEN'S DAYS BY MODNIALMANAH

    Zima uz Women's days by modniALMAnah se nastavlja. U pripremi su dva putovanja do Valentinova - Zima u Delnicama (28.01.- 30.01.) i Zagorski retreat duše i tijela na Mariji Bistrici (04.02.- 06.02.).