Tko je Mario Majcen na popularnom Badel 1862 Masterclass-u?

Mario Majcan

Nismo ovako zamišljali početak godine i svakako nismo zamišljali da potraje tako dugo. Većina brandova komunicirala je poruke zajedništva, dijelila korisne materijale, ideje i prijedloge što raditi dok smo doma, ali ima ih nekoliko koji su ponudili i više od toga. Badel 1862 napravio je odličan projekt i iskoristio izolaciju na najbolji mogući način – za edukaciju. 

U svemu onome što je donijela izolacija, treba primijetiti da smo imali priliku puno toga novoga naučiti. Puno konferencija, radionica i predavanja prebačeno je online i bile su nam dostupne više nego kada smo smjeli na njih putovati. Jedna od onih koje sam ja upisala bio je Masterclass od Badel 1862, i jako mi je drago da sam na vrijeme osigurala svoje mjesto među 3000 polaznika. Odlična ideja, super predavači, kvalitetan materijal i prema broju prijavljenih totalni uspjeh. Mario Majcen jedan je od predavača koji mi je ostavio poseban dojam, pa sam ga naravno morala više ispitati o cijelom projektu. 

Reci mi za početak nešto o sebi i gdje si sve skupljao svoje znanje o koktelima? 

Mario Majcen

Završio sam ugostiteljsku školu za konobara, a od srednje sam škole zaljubljenik u koktele i ovaj posao. Dugo sam se natjecao u Hrvatskoj i u svijetu i 4 sam puta bio prvak Hrvatske i vice prvak svijeta. Znanje sam skupljao godinama i to kroz rad, a sve to učenje, odlazak na natjecanja, ulaganje vremena i truda, doveli su me do toga da sam brand ambasador za Badel 1862 i nastavnik u ugostiteljskoj školi za smjer konobara. 

Sada malo o Masterclass programu. Od kuda ideja, zašto i jesi li zadovoljan projektom? 

Ideja Masterclassa došla je od marketing tima iz Badela na čelu s novim direktorom Vanjom Bartolecom. Moja uloga u projektu bila je naučiti polaznike o alkoholnim pićima, uvesti ih u svijet koktela i probuditi ljubav za ovim poslom. Sve je to zapravo jedno lijepo iskustvo i ponosan sam da sudjelujem u takvom projektu koji je ugostiteljima ponudio nešto novo u teškim trenucima. 

Projektom smo prezadovoljni! Za sada još nemamo planove za dalje, ali s obzirom da se prijavilo preko 3000 ljudi, interes očito postoji. Bilo bi šteta ovakvo nešto ne ponoviti. 

Kako je raditi na ovakvom projektu? 

Mario Majcen

Predavati mi je skroz ok i ne predstavlja mi problem, ali snimanja predavanja su priča za sebe. Sada više cijenim posao glumaca jer je meni za one prve snimke od 3 minute trebalo pola sata da snimim. Snimanja su duga i naporna, ali kada vidite konačan proizvod isplati se. Osim toga, bilo je stvarno zabavno na snimanjima. 

I evo za kraj, misliš li da ima premalo educiranih osoba u ugostiteljstvu? 

Smatram da je u ugostiteljstvu velika potražnja i velika koncentracija osoblja. Hrvatska ima jako veliki broj educiranih konobara ali ima i dosta konobara koji zalutaju na kratko vrijeme i ne vide se u ovom poslu. Takvi niti ne traže edukacije. Edukacije su za sve i svakako je dobro uvijek ulagati u sebe.

Ovdje se posebno slažem s Mariom. Cijeli projekt jedna je od kvalitetnijih koje sam vidjela u posljednje vrijeme, a namijenjen je konobarima i ugostiteljskim radnicima. Mislim da je na konobarima koliko će ulagati u sebe, a na ugostiteljima je da prepoznaju vrijednost koju takav konobar donosi. Zapravo sam o toj temi već pisala, pa sudjelovanje na ovako nečemu predlažem svima koji misle da bi im ovo moglo koristiti. 

Pratite ga na Instagramu: mario_majcen

Andrea Pančur

Fotografije: Mario Majcen



MARIO MAJCEN, BREND AMBASADOR ZA BADEL

  • MARIO MAJCAN

    Među najboljim je hrvatskim barmenima. Dugo se natjecao u Hrvatskoj i u svijetu, 4 je puta bio prvak Hrvatske i vice prvak svijeta.
  • BEDEL MASTERCLASS

    Cijeli projekt jedna je od kvalitetnijih koje sam vidjela u posljednje vrijeme, okupili su 3000 polaznika a namijenjen je konobarima i ugostiteljskim radnicima.