Manifestacija Viteški tabor Vitezova zelingradskih vraća se nakon četiri godine

Manifestacija Viteški tabor Vitezova zelingradskih
Nakon četiri godine u Sveti Ivan Zelinu se ponovno vraća viteško okupljanje, Viteški tabor Vitezova zelingradskih. Manifestacija će se održati u parku ŠRC Sveti Ivan Zelina pokraj bivših zelinskih bazena. 

Viteška okupljanja su već tradicionalna za Sveti Ivan Zelinu jer se prva takva manifestacija organizirala 2007. godine prilikom obilježavanja 450. obljetnice Bitke kod Svete Helene. Od tada pa sve do 2020. vitezovi iz Hrvatske i inozemstva su se okupljali u Sv. Ivanu Zelini a posjetitelji su mogli uživati u viteškim borbama, igrokazima, streličarstvu ili igraonicama za djecu.  

Ove četiri epidemijske godine cijela scena srednjevjekovnih turnira je polako zastala, ali se nije ugasila te se vitezovi polako vraćaju na scenu. 

Ove godine Muzej Sveti Ivan Zelina i Vitezovi zelingradski organiziraju manifestaciju Viteški tabor na kojoj će posjetitelji moći vidjeti prikaz života u viteškim taborima, sudjelovati u radionicama streličarstva i pokaznog mačevanja, vidjeti srednjevjekovnu kuhinju i kovačku radionicu. Mali posjetitelji će moći sudjelovati u igraonicama srednjevjekovnih igara ili na praćkalištu.

U programu će se izvesti igrokaz Lov na vepra te vatreni viteški program. Na kraju programa nastupa band MOFRK (Moto-off road kluba Sv. I. Zelina).

Viteški tabor

PROGRAM

11:00 Otvaranje viteških tabora

– početak interaktivnih radionica: dječje igre, streličarstvo, pokazno mačevanje, praćkalište, pokazna kovačka radionica, srednjevjekovna kuhinja, izlog srednjevjekovne bojne opreme

12:00 Mačevalački turnir viteških skupina

16:00 Igrokaz Lov na vepra

19:30 Vatreni program

20:30 Koncert MOFRK banda

Tijekom cijelog dana: prikaz života u viteškim taborima, ugostiteljska ponuda, mali sajam rukotvorina

ULAZ BESPLATAN

Informacije: Ivan Loborec 091/4120-402 (Vitezovi zelingradski) ili na muzej@zelina.hr 

Manifestacija Viteški tabor Vitezova zelingradskih

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur  

Pratite na Instagramu: visitsvetiivanzelina

 

Sveti Ivan Zelina

  • VITEŠKI TABOR

    Nakon četiri godine u Sveti Ivan Zelinu se ponovno vraća viteško okupljanje, Viteški tabor Vitezova zelingradskih. Manifestacija će se održati u parku ŠRC Sveti Ivan Zelina pokraj bivših zelinskih bazena. 
  • SVETI IVAN ZELINA

    Ove godine Muzej Sveti Ivan Zelina i Vitezovi zelingradski organiziraju manifestaciju Viteški tabor na kojoj će posjetitelji moći vidjeti prikaz života u viteškim taborima, sudjelovati u radionicama streličarstva i pokaznog mačevanja, vidjeti srednjevjekovnu kuhinju i kovačku radionicu.