Bogat program Turističke fešte u Taru započet će Street food festivalom MangiaTorre

MangiaTorre Street Food Festival

Iako je ljeto na izmaku, to ne znači da dolazi kraj zabavnim manifestacijama, čemu u prilog govori i zanimljiva manifestacija koja očekuje domaće i turiste u jednom od najatraktivnijih destinacija istarskog poluotoka. 

Tradicionalna turistička fešta u Taru, koja svoje korijene vuče još iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća, slijedi prvog vikenda u rujnu, a fešti će prethoditi Street food festival MangiaTorre – raj za ljubitelje gastro specijaliteta. Već od srijede, 31.08. slijedi raznovrstan program uz zanimljive glazbene nastupe, a gastro festival otvara Minea, jedna od najvećih zvijezda devedesetih koja zna kako svojim zaraznim hitovima rasplesati publiku. 

U četvrtak na festivalu gostuje Abba Real Tribute Band koji donosi najveće uspješnice jedne od najpopularnijih disco grupa sedamdesetih. Petak je rezerviran za omiljenog domaćeg izvođača – Šajetu, koji će uz dobro poznati repertoar priuštiti odličnu zabavu svim generacijama.

MangiaTorre Street Food Festival

Okosnicu Street food festivala MangiaTorre činit će gastro priča u režiji vrsnih majstora kuhinje. Capra Istrian Street Food predstavit će kombinaciju tradicionalnih istarskih okusa s modernim twistom, a iz ponude posebno ističu Srdelu i Boškarina, koji svojim okusima spajaju najbolje od istarske tradicije prezentirane na inovativan način. 79 tastes, kako govori i sam naziv, u svojoj ponudi objedinjuje čak 79 različitih okusa, čime će zadovoljiti sve istinske gurmane. Iz menija izdvajaju Philly Cheese tortilju i Green burger koji će najviše oduševiti vegansku publiku. Mediterranean House će sve posjetitelje zasigurno osvojiti jedinstvenim kombinacijama mediteranskih okusa, koje prezentiraju na kreativan način, a kao vodeće artikle iz svoje ponude ističu Fish burger i Krumpiriće s umakom od češnjaka i mediteranskog bilja.

MangiaTorre počinje svakog dana u 18.00 h i traje do 2. rujna, ali u gastro specijalitetima posjetitelji će moći uživati sve do 4. rujna, jer će se po završetku festivala food truckovi pridružiti Turističkoj fešti.

U subotu, 03. rujna počinje tradicionalna Tarska fešta u još zabavnijem i raskošnijem ruhu. Tijekom dva dana program će obuhvaćati brojne zanimljive sadržaje za sve uzraste pa će tako biti održan boćarski i nogometni turnir te natjecanje u gađanju glinenih golubova, a posebna atrakcija će biti legendarna utrka magaraca. Pripremljen je i atraktivan program za najmlađe te nastup pjevača udruge “Mali veliki mikrofon”

Šajeta

Tijekom dvodnevne manifestacije odvijat će se i humanitarna akcija udruge „Valsanta“, a u dvorištu općine nudit će se marende i domaći specijaliteti. Posjetitelji će moći razgledati i sajam domaćih proizvoda „Domaće je najbolje“ te štandove s autohtonim istarskim suvenirima i proizvodima.

Klapa Rišpet

Tarska fešta posebno će zablistati u večernjim satima. U subotu slijedi nastup energične Indire ex Colonia te Laguna banda, dok u nedjelju nastupa jedna od najpopularnijih hrvatskih klapa – Klapa Rišpet te Funbox band. 

Sudeći po svemu navedenome, u danima koji slijede svi putevi vode u Tar na Street food festival MangiaTorre te Tarsku feštu na kojoj će svatko pronaći nešto za sebe – od gastronomije, autohtonih proizvoda, do zabavnih sadržaja i koncerata izvrsnih glazbenika s domaće scene. 

 

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur  

Pratite na Instagramu: visit_tar_vabriga

Tar-Vabriga

  • MANGIATORRE

    Posljednjeg dana kolovoza počinje Street food festival MangiaTorre na čijem će se meniju naći čak 19 različitih jela koja će se pripremati na tri pozicije. Za dobru zabavu bit će zaduženi Minea, Abba Real Tribute Band i Dražen Turina Šajeta, što će biti odlična uvertira u Turističku feštu čiji će dvodnevni program obilovati zabavnim, kulturnim, sportskim i gastronomskim programom.
  • TURISTIČKA FEŠTA

    Sredinom sedamdesetih godina turistička fešta se po prvi puta održala u Taru te je  jedna od najdugovječnijih i najposjećenijih fešti u Istri. Povod prve održane fešte bio je završetak turističke sezone i svojevrsna zahvala turistima koji su boravili na našem području i od tada se ona održava u skoro nepromijenjenom formatu sve do danas.