Završna ljetna fešta uz bend Ljetno kino na terasi Petog Kupea

Ljetno kino

Česte urnebesne zabave na jadranskim otocima odlikuju bend Ljetno kino. Nakon mnogobrojnih morskih svirki, završnu ljetnu feštu na otvorenom održat će u Zagrebu na terasi Petog Kupea, u petak, 9. rujna. 

Troglasno pjevanje, ukulele, klarinet i bubanj čine originalni zvuk Ljetnog kina, a pjesme iz različitih razdoblja i stilova u njihovoj obradi zovu na ludi ples. Tako se, kažu, ponaša i njihova šarolika publika – ispred pozornice plešu djeca, iza njih mame pa tate, a na kraju dođu i svi ostali vidjeti što se to događa.

Ljetno kino
Veseljem i optimizmom isijava bend kojeg je Max Juričić utemeljio 2009. na Braču s Vladom Matulićem i Filipom Petkovićem. Otada, osim na obali, sviraju u najboljim gradskim klubovima ili na festivalima poput EXIT-a i InMusica, a obilježila ih je i suradnja s Vladom Divljanom.

“Na repertoaru imamo masu pjesama, od onih koje sam snimao s prošlim bendovima i Ljetnim kinom do covera pjesama koje nam se sviđaju. Rijetko unaprijed slažem set listu, zabavlja me igrati se DJ-a i birati pjesme koje sviramo prema trenutnom raspoloženju publike pa smo znali biti i live jukebox. Naravno, neke pjesme su obavezne, ali od 700 koncerata koliko smo odsvirali u proteklih 13 godina, svaki je bio drukčiji i tako će biti i u Petom Kupeu”, ističe Max Juričić.

Program na terasi Petog Kupea počinje već u 19 sati uz nastupe DJ-a, a u slučaju lošeg vremena zabava se seli unutar kluba.

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur  

Pratite na Instagramu: peti_kupe

Peti Kupe, Zagreb

  • LJETNO KINO

    Troglasno pjevanje, ukulele, klarinet i bubanj čine originalni zvuk Ljetnog kina, a pjesme iz različitih razdoblja i stilova u njihovoj obradi zovu na ludi ples.
  • ZAVRŠNA LJETNA FEŠTA

    Program na terasi Petog Kupea počinje već u 19 sati uz nastupe DJ-a, a u slučaju lošeg vremena zabava se seli unutar kluba.