Institucija za koju bi trebali znati svi ljubitelji kave

Domagoj Trusić

Biste li u otišli u neki specifičan kafić isključivo jer tamo imaju dobru kavu? Odgovor je vjerojatno da, ili bi barem trebao biti s obzirom na to koliko ju volimo. Svima koji vole dobru kavu ekipa iz Hug&Punch-a sigurno će biti interesantna. Radi se o skupini entuzijasta koji imaju u cilju naviknuti ljude na kvalitetnu kavu. 

Prema istraživanju iz prošle godine, Hrvati u prosjeku popiju do 6 kilograma kave godišnje po stanovniku. Po tome izgleda, da nam je kava dosta važan dio dana, pa bi svakako trebali sami sebi postaviti kvalitetnu kavu kao jedan od najvažnijih kriterija. Nema smisla da nešto što pijemo svaki dan ne bude užitak i to bez obzira radi li se o kavi koju pijemo doma ili onoj koju pijemo u kafiću. Tu nastupa Hug&Punch. 

Što je točno Hug&Punch SCA premier training campus? 

Tvrtka je ovo koja dobavlja kavu specialty kvalitete, imaju mikro pržionicu i ono posebno zanimljivo, edukacijski su centar, jedini takav u regiji. Posvetili su se edukaciji specijalista za kavu (barista, kušača, dobavljača kave i pržioničara) a kavu koju nude na tržištu žele nuditi samo na mjestima gdje će se ona pripremati prema najvišim standardima struke. 

Smješteni u Matuljima, educiraju sve koji žele naučiti nova znanja i vještine za rad.  Radionice vodi Domagoj Trusić, koji se kavom bavi već 20 godina, a svaki polaznik ima mogućnost stjecanja bodova koji vode do SCA Coffee Skill diplome priznate u cijelom svijetu

 

Kome je ovo zapravo namijenjeno? 

Iako se prijaviti mogu svi zaljubljenici u kavu, ovo je idealna prilika za konobare, bariste i zaljubljenike u kavu. Vlasnicima kafića i restorana može biti izuzetno korisno poslati svoje djelatnike na ovakvu edukaciju, jer će u svoju ponudu moći implementirati standarde koji se na tržištu vrlo brzo istaknu. Osim toga, ova ekipa nudi Tailor made uslugu u kojoj pomaže svima koji žele proizvesti vlastiti proizvod od kave. Sve informacije mogu se dobiti na web stranici Hug&Punch.

I još jedna stvar, što mislite zašto Hug&Punch? Zato što to točno opisuje ono što nam kava radi. Prvo nas ugrije i zagrli, a onda, ako je dobra, pošteno razbudi. 

Pratite ih na Instagramu: Hug&Punch

Fotografije: Hug&Punach

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur

 



HUG&PUNCH, MATULJI

  • MIKRO PRŽIONA

    Ako jednom probate njihovu kavu shvatit ćete što znači dobra kava i zasigurno podignuti vlastitu ljestvicu.
  • EDUKACIJSKI CENTAR

    Svaki polaznik ima mogućnost stjecanja bodova koji vode do SCA Coffee Skill diplome priznate u cijelom svijetu.