Najbolji izlazak počinje u Basti!


Gourmetbar Basta, meni osobno je mjesto koji nudi najbolju pizzu u gradu. Ako ste ljubitelj dobre i kvalitetne pizze sigurno ste za njih čuli ili pročitali neki tekst o tome što nude. Meni je Basta uvijek dobar izbor, ali ovoga puta bila je to posebno dobra odluka prije izlaska s društvom.

Prvo malo općenito zašto volimo Bastu

Postoji nekoliko stvari koje ovdje obožavam. Na prvom je mjestu svakako neupitna kvaliteta pizze koja se tamo nudi. Korištenje kvalitetnih svježih namirnica, od brašna i kvasca pa do dodataka koji idu na pizzu, omogućava odličan okus svaki put. Meni osobno najbolja je pizza Prosuttienko. Ako niste, obavezno probajte.

Tu je prekrasno uređen ambijent. Mjesto na velikoj otvorenoj terasi možete uhvatiti jedino rezervacijom jer je ovdje često sve puno i to s dobrim razlogom. Sigurna sam da rijetko tko posjeti Bastu samo jednom, pa vam je svakako sigurnije nazvati i rezervirati svoj stol.

Osim toga, imaju odličnu uslugu. Osoblje je pristupačno i napravi ugodnu atmosferu čim uđete u Bastu. Dejan je nama postao primjer onoga što dobar konobar radi – napravi da se osjećaš dobrodošao svaki put.

I zašto baš ovdje početi izlazak

Sada je već opće poznato da je izlazak pametno početi večerom, pa je kvalitetna večera sama po sebi jasan izbor. Ali postoje još barem dva razloga zašto smo, mi recimo, počele subotnji izlazak u Basti. Osim hrane, Basta nudi zanimljiv izbor vina, gina i piva koje odlično odgovara uz ovakvu hranu i ono što je odlično, nalazi se u centru. Kakvi god da su vam planovi za izlazak u Zagrebu, nakon Baste sve vam je poprilično blizu.

Nama je bilo odlično, pa svakako preporučam da se okupite i rezervirate vikend za odličan provod.

Saznajte i koja sam druga mjesta posjetila ovjde.

Tekst i fotografija: Andrea Pančur