Svi pričaju o novoj pizzeriji pa sam provjerila o čemu se radi


Izgleda da su vrhunska pizza i kvalitetna ponuda vina u super ambijentu, odlična kombinacija za žensko druženje nakon posla. Mi smo išle provjeriti zašto svi pričaju o Franko’s pizza & bar restoranu.

Novo mjesto za sve ljubitelje pizze otvoreno je sredinom ožujka i od tada je puno bez obzira na često spomenute visoke cijene. Ovoga sam puta unaprijed istražila o čemu se točno radi i zašto je ovo novo mjesto toliko posebno. Prema Journal.hr, osim krušne peći izrađene od kamena iz Napulja koje na poseban način održava optimalnu temperaturu, fermentirano tijesto leži 48 sati prije nego se koristi za pizzu.

Ponuda na svjetskoj razini 

Moderno uređen elegantan ambijent i uslužno, profesionalno i ljubazno osoblje nešto je što primijetite čim sjednete za svoj stol. Odlučile smo naručiti tri različite pizze kako bismo imale što više za isprobavati, a konobar nam je svaku od njih odlično predstavio i opisao.
Pizza u Franko's pizzeriji

Osim klasične pizze sa šunkom, šampinjonima i mozzarellom probale smo Calabrian Red pizzu s pikantnom kobasicom, sušenim nitima chilli papričice i bijelim ukiseljenim lučicama i novu pizzu iz ponude La Passionate Rustica kojoj balsamico daje baš posebno zanimljiv okus.

Kvalitetni sastojci, svježe namirnice i zanimljive kombinacije određuju ovaj nevjerojatan okus, a on se odlično slagao uz čašu Benvenuti malvazije. Moram napomenuti da je ponuda pića na stvarno visokoj razini, a osim kvalitetnih vina uključuje šampanjce, žestoka pića i koktele.
Pizza Cappricosa u Franko's pizzeriji
Franko’s pizza
Omjer cijene i kvalitete 

Franko’s pizza & bar ponuda opisana je kao vrlo hrabar i ambiciozan pothvat u ponudi Zagreba i s time se moram složiti. Cijene su višlje nego što smo navikli u trenutnoj ponudi, ali ih razina kvalitete ponude, trenutno, svakako opravdava.

Pravi zaljubljenici u okus pizze sigurno će cijeniti nove kombinacije okusa i korištenje interesantnih namirnica kao što su vepar s tartufima ili krema od pistacije, a upravo je takvim zaljubljenicima Franko’s ponuda i namijenjena.

Tekst i fotografije: Andrea Pančur