Food truckovi pravi su hit u Taste Istria zoni na ATP-u

ATP Taste Istria

Umag, 24. srpnja 2023. – Nezaobilazno odredište 33. Plava Laguna Croatia Opena Umag je i Taste Istria zona s okusima i mirisima Istre u suvremenoj interpretaciji koje nude urbani food truckovi.

Ondje je i Poluotok čiji osnivači, lokalni Umažani, koriste tajne istarske kuhinje svojih baka i djedova kako bi delicije dobile posebnu draž. Pripremaju burgere pod zanimljivim nazivima Veli Jože , Salvore i Nostromo, te hot dogove s istarskom kobasicom Jure GrandoPoluotok i Original. U zoni je prisutan i pulski restoran Hook & Cook specijaliziran za raznovrsnu modernu street food hranu sa svježe ulovljenom ribom iz istarske regije. Tako nude tuna cheesburger, prawntillu odnosno tortilju od jadranskih škampi, popularni fish & chips te hrskave pržene krumpiriće.

Taste Istria Umag

Za iznenađujuće spojeve okusa zadužena je Munchy prikolica sa specijalitetom FRAP (deep fried wrap), a radi se o slasnoj hrskavoj punjenoj domaćoj tortilji. Imaju tri opcije – mediteransku s pršutom, piletinu i vege. A novitet su i mediteranski katsu s račićima, te pileći i veganski katsu. Food truck Manjada by Palagius iz Novigrada očarava pizzama po recepturama starih nona, što jamči spoj autentičnog mirisa i okusa djetinjstva. Karakteristične su po debljem tijestu, a imaju pet okusa – margarita, istriana, frutti di mare, mordatela s pistacijom te vječni klasik – nonina pizza. Ljubitelji grill specijaliteta najviše će uživati u ponudi food trucka Fredi’s Grill.

Manjada by Palagius

Za sladokusce tu je kamiončić Pri Suncu sa zanatskim gelatom koji vlasnica Nina Šarić spravlja prema originalnoj talijanskoj recepturi. Valja isprobati badem s medom, baileys, sorbet od manga te sladolede na štapiću koji dolaze u dvije varijante – klasični okusi mango, jagoda i malina s bijelom čokoladom te ekskluzivni koktel okusi gin tonic, aperol spritz i mojito.

Pri Suncu Umag

Uz bogatu ponudu jela, umaški turnir u Taste Istria zoni nudi i vinsku selekciju cijenjenih istarskih vinara koji brojnim međunarodnim nagradama i priznanjima osnažuju imidž Istre kao vinske regije. A svi posjetitelji, koji žele saznati  više o istarskim sortama, mogu sudjelovati na vinskim degustacijama „Skrivene čari istarskih vina“. Upravo su u Taste Istria zoni često viđeni gosti i sami igrači te zvijezde party programa koji ne propuštaju priliku za uživanje u istarskim specijalitetima. Sve novosti o turniru čije je glavni sponzor i organizator hotelska kuća Plava Laguna, dostupne su na društvenim mrežama i službenoj web stranici www.croatiaopen.hr.

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur  

Taste Istria zona na ATP-u

  • Plava Laguna Croatia Open

    Nezaobilazno odredište 33. Plava Laguna Croatia Opena Umag je i Taste Istria zona s okusima i mirisima Istre u suvremenoj interpretaciji koje nude urbani food truckovi.
  • Ponuda

    Odličnu ponudu za sve posjetitelje i igrače pripremili su u dijelu Taste Istria gdje se nude prefini burgeri, pizze, domaći sladoledi, a i najbitnije odlična ponuda istarskih vina i destilerije Aura.