Festival vina & poezije u Vinariji Radanović

Elis Lovrić

Slaveći ljepotu istarskog poluotoka kroz odabrane pjesme sudionika manifestacije, opjevava se tradicija istarskoga kraja, autohtonih istarskih vinskih sorti te užance našeg podneblja. Možemo reći da se tako na najbolji mogući način spaja tradicija vinarstva, koja se u Istri godinama prenosi s koljena na koljeno, i ćakula po domaće.

Vinarija Radanović, obiteljska vinarija kojoj je na čelu jedan od najmlađih vinara upisanih u registar hrvatskih vinara, i ove će godine ugostiti brojne pjesnike, ljubitelje pisane riječi i istarske kapljice na drugom Festivalu vina & poezije. Festival će se održati u petak, 16. lipnja 2023. godine s početkom u 19:30 sati u Vinariji Radanović, u mjestu Zovići, a njegov će program obogatiti istarska kantautorica i akademska glumica Elis Lovrić. Nakon službenog programa slijedi i zabava uz DJ-a Krizu. Ulaz na Festival je besplatan, a sve će biti uprizoreno na otvorenom prostoru u sklopu vinarije, pod stoljetnim hrastovima.

Vinarija Radanović

Cilj je ove manifestacije unaprjeđenje kulturnoga sadržaja Istre, povezujući dijalektalno umjetničko izražavanje i autohtone istarske vinske sorte. Kaže se da je vino poezija u boci, a ovim će Festivalom biti prikazana savršena kompatibilnost poezije i vina. Posebnost je ovoga Festivala to što je jedini takve vrste u Istri i šire. Njime se želi promovirati ljepote (središnje) Istre čiji su ljudi, vino i vinogradi postali inspiracija umjetničkim djelima pristiglim na natječaj.

Podsjetimo, na natječaj, koji je trajao mjesec dana, do 21. travnja 2023. godine, pristiglo je pedesetak pjesama iz različitih krajeva Lijepe Naše, a dvadesetak će radova biti predstavljeno na samome Festivalu. Četveročlani je žiri odabrao tri najbolja poetska ostvarenja, a na samom će Festivalu nagraditi i najbolju izvedbu kazivanja poezije.

Pridružite nam se te, uz uživanje u domaćoj kapljici, saznajte što je sve inspiriralo naše pjesnike. Sve informacije vezane za Festival vina & poezije možete pratiti na Facebook i Instagram stranici Vinarije Radanović.

Vidimo se u Zovićima!

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur  

Festival vina i poezije, Zovići, Istra

  • Festival vina i poezije

    Festival će se održati u petak, 16. lipnja 2023. godine s početkom u 19:30 sati, a njegov će program obogatiti istarska kantautorica i akademska glumica Elis Lovrić.
  • Vinarija Radanović

    Vinarija Radanović, obiteljska vinarija kojoj je na čelu Luka Radanović, jedan od najmlađih vinara upisanih u registar hrvatskih vinara.