Feričanačko Vince 2024. – Uživanje u tradiciji i vinu u vinogradima Božilovac

Enosophia vina

Feričanačko Vince, slavna manifestacija koja obilježava blagdan sv. Vinka i označava početak vinogradarske godine održala se u ponedjeljak, 22. siječnja 2024. u srcu Feričanaca, u vinogradima Božilovac. Organizirana od strane NEXE Grupe, u suradnji s tvrtkom Osilovac d.o.o. i vinarijom Enosophia, ova manifestacija ponudila je jedinstveni spoj tradicije i moderne vinske priče.

Utemeljena na slavonskoj tradiciji i posvećena umjetnosti proizvodnje vrhunskih vina, vinarija Enosophia zauzela je posebno mjesto tijekom ovog događaja. Prošlu godinu obilježila je Graševina Goveđa Glava koja je karakteristična po svome bogatom okusu i izraženim notama koštićavog i kandiranog voća.

Ivan Egović

Ove godine, Feričanačko Vince najavljuje novo poglavlje s planiranim otvaranjem istoimenog restorana na vinogradarskom položaju Goveđa glava ovog proljeća. Restoran “Goveđa glava”, koji će biti otvorenog tipa i smješten u centru vinograda na predivnoj lokaciji, obećava uzvanicima nezaboravno gastro iskustvo okusa i mirisa u idiličnom okruženju.

Proslava je započela oko podneva okupljanjem u vinogradima Božilovac, blagoslovom vinograda i natjecanje u rezidbi vinove loze. Uzvanici su uživali u aktivnom sudjelovanju u tradicionalnom običaju orezivanja trsova, simbolički označavajući početak vinogradarske godine i rada u vinogradima.

Vinogradi Osilovac

Vinarija Enosophia  ne samo da je ponudila uzvanicima degustaciju svojih vrhunskih vina, već je i unaprijedila doživljaj manifestacije svojim autentičnim pristupom. Uzvanici su imali priliku zaroniti u svijet nježnih aroma Enosophijinih vina, pažljivo odabranih sorti grožđa te vještine koja se prenosi s generacije na generaciju. Tamburaši su doprinijeli veselju, stvarajući ritam koji je pratio uživanje u vrhunskim vinima i tradicionalnim slavonskim specijalitetima. Vlasnik vinarije Ivan Ergović, s ponosom je dijelio radosti blagdana svetog Vinka i najavio početak vinogradarske godine.

Ivan Ergović

Ivan Marić

Šator među vinogradima Božilovac podignut je kao središnji dio manifestacije kako bi pružio dovoljno prostora za sve uzvanike. Sjajno ukrašen i opremljen, šator je bio mjesto okupljanja za više od tisuću uzvanika, među kojima su mnogi bili poslovni partneri i prijatelji iz Hrvatske ali iz okolnih država. Vrlo brzo se stvorila atmosfera radosti i zajedništva, pružajući savršen prostor za uživanje u vinu, hrani i glazbi.

Slavalje u šatoru

Sjećanja na Feričanačko Vince ostaju kao topli podsjetnik na slavonsku gostoljubivost i ljubav prema vinu. S nestrpljenjem se veselimo i idućoj godini ovog jedinstvenog događaja koji ostavlja neizbrisiv trag u srcima svih zaljubljenika u vino i tradiciju.

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur  

Pratite vinariju Enosophia na Instagramu: Enosophia.Croatia

Fotografije: Tin Jerger

Feričanačko Vince, Feričanci

  • Sv.Vinko

    Feričanačko Vince, slavna manifestacija koja obilježava blagdan sv. Vinka i označava početak vinogradarske godine održala se u ponedjeljak, 22. siječnja 2024. u srcu Feričanaca, u vinogradima Božilovac.
  • Novosti

    Ove godine, Feričanačko Vince najavljuje novo poglavlje s planiranim otvaranjem istoimenog restorana na vinogradarskom položaju Goveđa glava ovog proljeća.