Dva velika trofeja i zlato stiglo iz Londona za pjenušce Misal

vinarija Misal

Još od kraja srpnja ove godine vinarija Misal sa nestrpljenjem je iščekivala rezultate jednog od najprestižnijih natjecanja u svijetu pjenušaca i šampanjaca. Natjecanje Glass of Bubbly održava se u Engleskoj, a njihov slogan ”The Home of Champagne & Sparkling Wine” sve govori o njihovoj strasti prema toj vrsti vinarstva, a ozbiljnost tom natjecanju daje više od 30-tak degustatora koji svake godine imaju sve veći broj pjenušaca i šampanjaca iz cijeloga svijeta koje trebaju ocijeniti. Sestre Peršurić već treću godinu za redom skupljaju odličja za svoje mjehuriće, a ove godine ostvarile su svoj najveći uspjeh.

Do sada u svojoj kolekciji broje mnoge nagrade, no iz Londona je već stiglo zlatno odličje 2020. godine za Misal Prestige 2016, te čak tri odličja u 2021. godini i to jedno srebro za Misal Blanc de noirs 2018, jedno zlato za Misal Rose 2016. te trofej u kategoriji ‘Tropical Burst’ za Misal Millenium 2017. A 2022. godinu odlučile su hrabro okušati sreću s jednom mladom berbom i s odležanim pjenušcima.

Kako je već poznato, onaj koji je postavio kamen temeljac proizvodnji pjenušavih vina Misal bio je dr.sc. Đordano Peršurić. 1991. godine Đordano Peršurić otvara prvu bocu pjenušca u krugu svoje obitelji i već tada shvaća kako mogu proizvoditi nešto što još nitko nema. Tada je i nastao današnji Misal Millennium. Đordano Peršurić svojim kćerima u nasljeđe nije ostavio samo vinograde, vinariju i proizvodnju, već iskustvo i znanje o istom, ali i ljubav prema stvaranju i kreiranju pjenušaca koji obogaćuju svakog koji ih okusi.

Danas, pod okriljem truda, rada i ljubavi ovih dviju sestara vinarija i proizvodnja pjenušaca Misal broji dvanaest etiketa. Kvalitetu i izvrsnost njihovih pjenušavih vina ne garantira samo visoka naobrazba, inovativnost i ulaganje u tehnologiju, već i brojne nagrade i priznanja koja njihovi pjenušci nerijetko ostvaruju

Na Natjecanje Glass of Bubbly sestre Ana i Katarina poslale su čak dva rose pjenušca i jedan bijeli. I upravo su ta dva rose pjenušca svaki u svojoj kategoriji osvojili trofej kao najbolje ocjenjeni, i time se vinarija Misal uvrstila u vrlo mali broj vinarija koje su u istoj godini dvaput preuzele trofej. 

vinarija Misal

Prvi trofej dobile su za suhi rose Misal Royal 2016. proizveden samo od Pinota crnoga koji je trofej osvojio u kategoriji ‘Oaky & Toasty’. U istoj kategoriji ponovio je uspjeh iz 2020. te osvojio zlatnu medalju pjenušac proizveden na bazi sorte Chardonnay, uz dodatak Malvazije istarske i Pinota crnog, njihov Misal Prestige iz berbe 2018. Time su potvrdili da ovaj pjenušac bez obzira na berbu je odabir vrijedan zlata. No najveće iznenađenje za vlasnice vinarije, Katarinu i Anu svakako je bilo osvajanje i drugog trofej i to za poluslatki ružičasti pjenušac Misal Rouge 2013., u kategoriji desertnih pjenušaca. Prvenstveno zato što je to pjenušac proizveden isključivo od istarskih sorata – Terana, Muškata ruže porečkog i Malvazije istarske, ali i jedan od samo nekoliko pjenušaca koji odležavaju na kvascima više od osam godina. Ovim uspjehom na međunarodnom natjecanju Glass of Bubbly sestre Peršurić dokazale su da ne samo da čuvaju kvalitetu u pjenušcima koje su još s ocem dr.sc. Đordanom Peršurićem stvarale, nego da i u novim naraštajima svojih pjenušaca imaju šampione kojima se vrijedi dičiti. 

vinarija Misal

Ova odličja savršeno zaključuju uspješnu 2022. godinu ali su i uvertira za sve nove uspjehe i pothvate ove vinarije koja zasigurno sprema nove hrabre pjenušave priče.

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur  

Pratite na Instagramu: sparkling_wines_misal

Glass of Bubbly, London

  • VINARIJA MISAL

    Onaj koji je postavio kamen temeljac proizvodnji pjenušavih vina Misal bio je dr.sc. Đordano Peršurić. 1991. godine Đordano Peršurić otvara prvu bocu pjenušca u krugu svoje obitelji i već tada shvaća kako mogu proizvoditi nešto što još nitko nema. Tada je i nastao današnji Misal Millennium. Đordano Peršurić svojim kćerima u nasljeđe nije ostavio samo vinograde, vinariju i proizvodnju, već iskustvo i znanje o istom, ali i ljubav prema stvaranju i kreiranju pjenušaca koji obogaćuju svakog koji ih okusi.
  • GLASS OF BUBBLY

    Natjecanje Glass of Bubbly održava se u Engleskoj, a njihov slogan ''The Home of Champagne & Sparkling Wine'' sve govori o njihovoj strasti prema toj vrsti vinarstva, a ozbiljnost tom natjecanju daje više od 30-tak degustatora koji svake godine imaju sve veći broj pjenušaca i šampanjaca iz cijeloga svijeta koje trebaju ocijeniti. Sestre Peršurić već treću godinu za redom skupljaju odličja za svoje mjehuriće, a ove godine ostvarile su svoj najveći uspjeh.