Pravi način da se dočeka DiTe 2015.

Predstavljannje novog vina DiTe Roxanich

Ako ste se ikada pitali koji bi bio najbolji način za predstaviti novo vino, ovo što je pripremila ekipa iz Wine & Heritage hotela ROXANICH u Motovnu, mogao bi biti odgovor. Poseban je osjećaj probati nešto potpuno novo na tržištu vina, a oni su cijelu večer dizajnirali tako da vodi potpunom iščekivanju i uživanju u njihovoj novoj etiketi DiTe 2015. 

Roxanich Dite 2015

Okupili smo se u prekrasnom ambijentu hotela ROXANICH koji svoje goste osvaja zanimljivim dizajnom, vrhunskom ponudom i impresivnom prirodnom ljepotom koja ga okružuje. S pogledom na Motovun, u središtu zelenih vinograda i s nevjerojatno opuštenom atmosferom, imali smo ekskluzivnu priliku probati njihovo novo vino. 

Lara Rozanic

Svečanim eventom predstavili su nam DiTe 2015., vino koje je spojilo Istru i Pelješac u jednoj boci. Nastalo je dugogodišnjom vizijom Mladena Rožanića koji će zauvijek biti prvi vinar koji je na ovakav način spojio Dingač i Teran. Od te je kupaže nastalo i ime, a ovo vino s pričom će oduševiti ljubitelje vrhunske kvalitete. 

Konobar

Večer dizajnirana da potakne iščekivanje 

Prije svega, moram napomenuti da je cijela večer bila odlično zamišljena, pa je u gostima potaknula uzbuđeno iščekivanje novog vina. Dočekala nas je Lara Rožanić, voditeljica hotela i vinarije Roxanich, atmosferu je držao elegantnom i opuštenom Saša Lozar, koji nam je izveo i svoj novi singl Vrijeme, a obratio nam se i chef kuhinje, Žiga Klemenc.

Roxanich vina

Pripremio je impresivan meni od namirnica koje se mogu pronaći u krugu 30 kilometara, a njegove su kombinacije okusa, goste ostavile bez riječi. Kako bismo imali dobar uvod u ono što smo došli upoznati, kušali smo Roxanich Malvazijicu, Rožicu (rose od borgonje), Issa Red (od Plavca maloga) i onda je došao red na senzaciju večeri – Dite 2015. 

Pašteta

Kolač

Macarons

Dite 2015 – spoj Dingača i Terana

Nitko na tržištu do sada nije spojio ovakva dva vina u omjeru 50 – 50. Bila je ovo dugogodišnja želja Mladena Rožanića, vinara, vizionara i tvorca vinskog brenda Roxanich, koji je vidio idealnu kombinaciju u ovim sortama. Teranove kiseline odlično osvježe Dingač, dok struktura i tijelo Dingača potpuno obogaćuju Teran, a svaka je sorta odležala pet godina, da bi ih spojili 6 mjeseci prije buteljiranja. Berbe su iz 2015. godine, a ukupno su proizveli 40hL vina.

Promocija Roxanich vina Dite

Uz Laru, vino nam je kroz organoleptiku predstavio poznati hrvatski sommelier Emil Perdec koji je poseban naglasak stavio i na neočekivanu boju: “Prekrasno živahna rubin crvena boja, vino je bistro, jako me iznenadila prozirnost. Očekivao bi kad se spoji teran i dingač da će biti duboka rubin boja međutim ovo je blago prozirna rubin crvena boja. Tu se prepoznaje i Mladenov stil, sva njegova vina su eleganta i pitka.”

Dite 2015

Zamislite ugodno druženje uz glazbu, vrhunsku hranu, zalazak sunca iza vinograda i mogućnost da budete među prvima koji će probati vino o kojem će se pričati godinama. To su uspjeli stvoriti u ROXANICH hotelu – iskustvo o kojem sanja svaki ljubitelj vina.

Pratite na Instagramu: roxanich_hotel

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur

 

 



DITE 2015, ROXANICH

  • MLADEN ROŽANIĆ

    Prvi vinar koji je prvi spojio Dingač i Teran. Jedinstveno vino koje je spojilo Istru i Pelješac u jednoj boci.
  • SAŠA LOZAR

    Svojim je nastupom uljepšao predstavljane novog vina a i predstavio svoj novi singl Vrijeme.