„Dani mladog ulja i šparoga“ u restoranu Spinnaker nadmašili su sva očekivanja

"Dani mladog ulja i šparoga"

Restoran Spinnaker prvi je fine dining restoran u povijesti porečke gastronomije i istaknuta gastronomska destinacija u kojoj rade i djeluju višestruko nagrađivani chefovi te sommelieri. Ljubitelji izvrsne gastronomije te profinjenog, autentičnog ambijenta već dobro poznaju ovaj  restoran u Valamar Riviera Hotelu na porečkoj starogradskoj rivi. Restoran Spinnaker ovih je dana ponovno dokazao zašto zaslužuje biti na listi najboljih restorana Lijepe Naše, organiziravši „Dane mladog ulja i šparoga“ i svojim gostima pruživši najbolje od obje namirnice!

Restoran Spinnaker neprikosnovena je gastronomska oaza

Prekrasan Poreč, koji važi za jedno od najljepših turističkih odredišta Lijepe Naše, zaslužio je da srce njegove starogradske rive krasi restoran poput Spinnakera. Restoran Spinnaker ima sve – fantastičnu lokaciju, sjajna jela, dobru vinsku kartu i jako dobru uslugu!

Restoran Spinnaker

U toj porečkoj gastronomskoj oazi radi i djeluje chef Goran Hrastovčak, koji je učeći od chefova svjetskog glasa i nositelja Michelinovih zvjezdica izvrsnosti, uspješno promijenio format i ušao u sferu fine dininga te Istri i Poreču uvelike obogatio gastronomsku scenu. U restoranu Spinnaker svako jelo pravo je malo kulinarsko iskustvo. Koristeći autohtone, domaće namirnice, njihovim neočekivanim, iznenađujućim spajanjem i uz pomoć, do tančina uvježbanih, tehnika kuhanja nastaju jela restorana Spinnaker. Ta jela osmišljena su za prave gastroavanturiste. Baš ista takva jela, od početka do kraja prožeta fantastičnim okusima, aromama i mirisima, bila su i ona poslužena na „Danima mladoga ulja i šparoga“ u restoranu Spinnaker.

Restoran Spinnaker

 „Dani mladog ulja i šparoga“ obogaćen je besprijekornim jelovnikom

Jelovnik za „Dane mladog ulja i šparoga“ budio je znatiželju ali i mazio nepca gostiju.  Za početak svim gostima je poslan fini pozdrav iz kuhinje, poslužen u malim crnim posudicama na heljdi i ječmu. Predjelo je činio izvrsni amuse bouche. Za glavno jelo okupljeni su uživali u terini od kunića, foie grasa, armagnac, čičoka, šparoga, zatim prepeličjih jaja, hrena, larda, lješnjaka, tartara od šparoga i paške janjetine, paškog sira, kelja, crumblea od šparoga, te crne slavonske svinje, celera, mladog luka, brusnica, jabuka, Moussa od šparoga. Točka na i besprijekornom, preciznom jelovniku bio je desert od šumskih jagoda, mente, kumkvata.

„Danima mladoga ulja i šparoga“ u restoranu Spinnaker

Tedi Chiavalon

Čitavo iskustvo bilo je prožeto iznimnim istarskim ekstra djevičanskim maslinovim uljima različitih sorti i blendova. Tako je u restoranu Spinnaker svojih pet maslinova ulja predstavio Tedi Chiavalon iz Vodnjana. Danas je priča o OPG Chiavalon priča o najnagrađivanijim maslinovim uljima u Hrvatskoj ali i među najboljima u svijetu. Svoju novu predivnu uljaru napravili su krajem 2020,  a ono što je jako bitno je da je cijela njihova proizovodnja pod certificiranom ekološkom proizovdnjom.

Vina koja smo sljubili s ovim divnim jelima i uljima u restoranu Spinnaker bila su sjajan:  pjenušac Misal Prestige, Sauvignon Blanc 2019 iz Bordeauxa, Grimalda bijela od Matoševića, Ottocento od Claija, Chianti Classico Gran Selezione 2017, Kozlović Muškat Momjanski.

„Danima mladoga ulja i šparoga“ u restoranu Spinnaker

Nakon svega viđenog i kušanog u restoranu Spinnaker te večeri možemo biti ponosni da Poreču ima jedan takav gastronomski biser  i veliki potencijal.

Fotografije: Licul photography

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur

Pratite na Instagramu: restaurant_spinnaker

"DANI MLADOG ULJA I ŠPAROGA", RESTORAN SPINNAKER, POREČ

  • "DANI MLADOG ULJA I ŠPAROGA"

    Restoran Spinnaker ovih je dana ponovno dokazao zašto zaslužuje biti na listi najboljih restorana Lijepe Naše, organiziravši „Dane mladog ulja i šparoga“ i svojim gostima pruživši najbolje od obje namirnice!
  • RESTORAN SPINNAKER

    Prekrasan Poreč, koji važi za jedno od najljepših turističkih odredišta Lijepe Naše, zaslužio je da srce njegove starogradske rive krasi restoran poput Spinnakera. Restoran Spinnaker ima sve – fantastičnu lokaciju, sjajna jela, vinsku kartu koja ostavlja bez daha, besprijekornu uslugu!