Gastro spektakl Boba Ceree iz Da Vittorie restorana s 3 Michelinove zvjezdice u Spinnakeru

Bobo Cerea

Na porečkoj rivi, u Valamarovom restoranu Spinnaker, sprema se gastro spektakl. Robert Cerea, proslavljeni chef koji je težak tri Michelinove zvjezdice, dolazi sa svojom  ekipom kuhara i konobara iz restorana Da Vittorio u četvrtak 30. lipnja u  jedinom porečkom fine dining restoranu. Posebnost ovog gostovanja je prenošenje potpunog ugođaja restorana Da Vittorio, pa će i postava stolova i posuđa u Poreču biti jednaka kao i u Bergamu.

Samo deset minuta od Bergama, taman dovoljno da se odvoji od gužve i gradskog prometa, smjestio se Da Vittorio. Među malobrojnim je talijanskim restoranima koji imaju tri Michelinove zvjezdice i svakako jedan od najuglednijih restorana u Italiji uopće, a Bobo Cerea je jedini chef nekog restorana s tri Michelinove zvjezdice koji će ove godine kuhati u Hrvatskoj. 

Bobo Cerea u Restoranu Spinnaker

Da će ovog četvrtka Poreč biti poprište istinskog gastronomskog spektakla dokazuje i činjenica da će u Spinnaker stići proširena Cereina ekipa kuhara i konobara. K tome, pažnja će biti posvećena i najsitnijim detaljima – od postave stola i posebnog posuđa na dalje, večera Boba Ceree u Spinnakeru bit će priređena prema Da Vittorio standardima.

Bobo Cerea jedan je od najznačajnijih talijanskih, pa i europskih chefova, te nam je izuzetna čast da upravo on i njegov Da Vittorio tim kuhaju u Spinnakeru, najboljem Valamarovom restoranu koji svake godine diže ljestvicu kvalitete čime si je osigurao mjesto na samom vrhu hrvatske gastronomije. Bobo je strastveni zaljubljenik u pripremu hrane, u svježe i lokalne namirnice, u sam Mediteran. Zanat je najprije učio od starijeg brata Enrica, a potom i kroz formalno obrazovanje te kroz brojne radionice. U Spinnakeru će predstaviti čitav niz kreativnih jela s vrhunskim namirnicama. Njegovo je kuhanje čvrsto utemeljeno u tradiciji mediteranske kuhinje, ali sva su mu jela pripravljeni na moderan, elegantan, tehnički precizan i vizualno izuzetno dojmljiv način. Ne sumnjam da je pred nama gourmet spektakl kakav Poreč i Istra još nisu vidjeli i o kojem će se još dugo pričati”, izjavio je Dario Kinkela, direktor hrane i pića u Valamaru.

Restoran Spinnaker

Cijena ove jedinstvene gourmet večere u sklopu Spinnaker Gourmet Stagea iznosi 1.750 kuna po osobi i, uz niz Cereinih sljedova, uključuje i aperitivna pića dobrodošlice, a rezervirati se može pozivom na broj telefona +385 52 400 804 ili mailom na spinnaker@valamar.com .   

Bobo Cerea

Chefovska i restoranska gostovanja iznimno su vrijedna za ugostitelje, ali i pojedine destinacije i njene goste. Djeljenje iskustva, tehnika i same ljubavi prema gastronomiji najveći je cilj ovakvih ideja, a ako želite doživjeti ovo spektakularno iskustvo, obavezno zabilježite u svom rasporedu večeru 30.06. u Poreču i brže bolje rezervirajte svoje mjesto!

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur  

Pratite na instagramu: restaurant_spinnaker

 

Restoran Spinnaker, Poreč

  • RESTORAN SPINNAKER

    Hrana je u Spinnakeru osmišljena za gastroavanturiste. Gradeći tanjur po tanjur, u Spinnakeru smo stvorili jelovnik koji budi znatiželju i razgaljuje nepce, pozivajući goste na avanturu izvan poznatih okusa i mirisa. Svaki je zalogaj jedno nezaboravno sjećanje.
  • ROBERT CEREA

    Robert Cerea, proslavljeni chef koji je težak tri Michelinove zvjezdice, dolazi sa svojom  ekipom kuhara i konobara iz restorana Da Vittorio u četvrtak 30. lipnja u  jedinom porečkom fine dining restoranu.Njegovo je kuhanje čvrsto utemeljeno u tradiciji mediteranske kuhinje, ali sva su mu jela pripravljeni na moderan, elegantan, tehnički precizan i vizualno izuzetno dojmljiv način.