Restoran Bicko u Zagrebu održava odličan festival iznutrica Nutrijada

Nutrijada

Ne postoji mnogo adresa na kojima ljubitelji pete četvrtine, ili vam iznutrica, mogu zadovoljiti svoje strasti, no ona najpoznatija zasigurno je restoran Bicko, na samom početku Blata (Karlovačka cesta 24), u neposrednoj blizini zagrebačkog Arena centra.

Tri festivala za ljubitelje iznutrica

Filekoljupci ime restorana i adresu izgovaraju poput lozinke i međusobno se prepoznaju u (ne)formalnim druženjima. Tomu je pridonijela i ideja vlasnika Bicka, Ivice Kovačevića, koji je u posljednjih šest godina osmislio čak tri festivala za ljubitelje iznutrica. Stripp day by Bicko je nudio najneobičnija jela od fileka, tripica, vampi, kako god ih zvali; u Nutrijadi su uz fileke bile zastupljene i druge iznutrice (nabrojimo samo neke: brizle, mozak, bijeli bubrezi, leđna moždina…) i konačno Mare’s Tripp by Bicko, iznutrice morskih bića koje su zaista nešto spektakularno.

Bicko

Na svim su ovim događanjima autorska jela, uz stalnu postavu restorana chefa Vjeku Gelemanovića i mladog i supertalentiranog Karla Kovačevića, spremali cijenjeni domaći i inozemni chefovi. Imena poput Gostimira Dragića, Alma Čatlaka, Roberta Slogara, Hrvoja Zirojevića, Brace Sanjina, Davida Skoke, Ivana Pažanina, Vjeke Bašića, Ante Božikova, Janeza Bratovža, Gregorija Mannuccija i Dragana Šljivića dovoljno govore sami za sebe. A tanjuri s njihovim potpisom mala su gastro umjetnička čuda kojima smo svjedočili na događanjima.

Bicko ima svoju Nutrijadu

I taman kad smo se navikli na redovna druženja u Bicku, pandemija je na dvije godine onemogućila večeri koje se još uvijek strastveno prepričavaju. Osluškujući neprestano bilo epidemioloških mjera  i susprežući vlastitu ljubav prema iznutricama, Ivica Kovačević nestrpljivo je iščekivao trenutak kad će ponovno okupiti istomišljenike. A onda je kucnuo taj čas! U želji da što većem broju fileko i inih iznutricoljubaca ponudi ukusna jela od pete četvrtine, osmislio je Nutrijadu koja će se održavati svakodnevno, od 14:30 do 20 sati, od ponedjeljka, 21. veljače do subote, 26. veljače 2022. u restoranu Bicko. „Ova će Nutrijada biti drugčija od svih dosadašnjih, jer osim što će trajati punih 6 dana, ponudit će i presjek jela koja su predstavljena na dosadašnjim festivalima. Na taj način, naši stalni gosti festivala imaju priliku ponoviti nafinija im jela, dok će neki novi ljubitelji iznutrica (ili oni koji će to tek postati!) kušati nešto što nikad nisu probali“, govori nam Ivica Kovačević, napominjući kako će se svakodnevno u ponudi naći tradicionalnija jela poput špek fileka i telećih jetrica.

Bicko

Bicko sprema brojna iznenađenja

Ostale dane izmjenjivat će se zagorska juha s filekima, brudet od jezika bakalara, fileki s raštikom, marinirani teleći jezik, pohani juneći fileki, pašteta od gušćje jetre, pohana mliječ i ikra šarana, pajšl s arancinima, teleće brizle i mozak i po prvi puta moći će se probati kozji fileki. Čak će i deserti biti od pete četvrtine, pa će se svakodnevno moći zasladiti štrudlom s filekima i tartom od krušaka i fileka. Sparivat će se s vinima vinarija Zlatno brdo, Krauthaker, Krolo i Kutjevo.

Nutrijada

Svakodnevnu ponudu možete pratiti na Facebook stranici i na Instagram profilu restorana Bicko, a važno je napomenuti kako je zbog epidemioloških mjera obvezna rezervacija stola na brojeve telefona 01 3680 004 ili 091 5193 669.

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur

FESTIVAL NUTRIJADE, RESTORAN BICKO, ZAGREB

  • BICKO

    Ne postoji mnogo adresa na kojima ljubitelji pete četvrtine, ili vam iznutrica, mogu zadovoljiti svoje strasti, no ona najpoznatija zasigurno je restoran Bicko, na samom početku Blata (Karlovačka cesta 24), u neposrednoj blizini zagrebačkog Arena centra.
  • NUTRIJADA

    U želji da što većem broju fileko i inih iznutricoljubaca ponudi ukusna jela od pete četvrtine, Ivica Kovačević osmislio je Nutrijadu koja će se održavati svakodnevno, od 14:30 do 20 sati, od ponedjeljka, 21. veljače do subote, 26. veljače 2022. u restoranu Bicko.