„Bevemo & Andemo“ dokazala se kao sjajna ideja za provesti vikend u prirodi

Sunčani jesenski dan, blizina mora i odlična ekipa bili su savršena prilika za održavanje dugoočekivane prve tarske wine and walk manifestacije „Bevemo & Andemo“ u subotu, 23. listopada 2021. godine. Svi prisutni smo se i više nego sjajno proveli uživajući u izvrsnim istarskim vinima, specijalitetima i ginu te rakiji!

Spas već na startu

Kako je organizacija same manifestacije bila idealna od samog početka do njenog kraja, tako smo već na startu sedam kilometara duge staze dobili sve ono potrebno za bezbrižno uživanje u prvoj manifestaciji ovakvog tipa u prekrasnoj istarskoj općini Tar-Vabriga.

Taj ruksak, u kojem se nalazila degustacijska čaša, etui za istu, kapa i karta staze pokazao se kao spasonosni već po dolasku na prvi punkt staze.

“Bevemo & Andemo” manifestacija prepuna vrhunske vinske kapljice, istarskih delicija i doživljaja

Na prvom punktu slijedilo je prvo iznenađenje! Kušali smo preukusne slatke zalogaje koje su za nas pripremili ugostitelji iz Moka Caffe-a. Ne moram vam ni govoriti kako su se isti savršeno sparili s nagrađivanim rakijama Istarske kapljice. Njihova rakija spravljena od amarene i Medica bile su zaista savršene. Također, pogled koji se pružao s posjeda Crkve Sv. Martina na Tarsku valu ostavio je bez riječi sve prisutne. Tako ushićeni krenuli smo do drugog punkta.

Točnije, do vidikovca Tarske Vale gdje su nas dočekali odlično raspoloženi članovi restorana „A Modo Mio“. Oni su nas obradovali sa svojim pohanim bakalarom u crnilu od sipa posluženim u kornetu sa salatom. Taj riblji specijalitet, koji je oduševljavao svojom kremastom teksturom i finoćom, sjajno se sljubio s čuvenim vinima Laguna. Treći punkt skrivao je neotkrivenu crkvicu Sv. Križa. U prekrasnom okruženju crkvice kušali smo salatu od hobotnice i kanapee sa slanim sardonima. Uz to ukusno jelo restorana „Santa Marina“ degustirali smo izvanredna vina Bruna Ferenca, koja su za svaku pohvalu i preporuku. Idilično okruženje vinograda Coccolo činilo je četvrti punkt.

Kušajući vrhunska vina vinarije Coccolo, uživali smo u slasnom tanjuru s Mozzarellom i pomidorima te kanapeima Beach bara „Bollicina“. Pravi spektakl odvio se na petom punktu. Naime, ondje smo imali priliku jesti specijalitet Tara i Vabrige. Pedoće na buzaru! To čuveno jelo na odličan način spravio je Paolo iz konobe „Pirate“. Idealna nadopuna pedoćima na buzaru bila je izvanredna Avangarde malvazija vinarije Tomaz. U lijepoj Haciendi Luški, koja je ujedno predstavlja šesti punkt staze, osvježili smo se kanapeima s morskim delicijama restorana „Da Stelio“ i s izvrsnom malvazijom vinarije Sosich. Na sedmom, posljednjem punktu koji se nalazio na prekrasnoj plaži Santa Marina, tik uz more, odvilo se pravo malo čudo prirode.

Zalazak sunca koji je bio neopisiv. Tako očarani zalaskom probali smo novi dry gin Flying goat poznate destilerije Istarska kapljica. Uz taj odličan gin sjajno su išli fini sendviči koje je za nas pripremila Kuća gastronomije „DeguStazione“. Na svih sedam punktova ove briljantno organizirane wine and walk manifestacije „Bevemo & Andemo“ imali smo priliku slušati veselu pjesmu i uživati u nastupima istarskih glazbenika.

Jedva čekamo još ovakvih manifestacija

Ova tarska avantura nije mogla biti savršenija i dokazala se kao genijalan način za provesti divan dan u prirodi. Osim što je organizacija čitave manifestacije pod vodstvom direktorice Turističke zajednice općine Tar-Vabriga Sanje Žužić bila na vrhuncu zadatka i bez greške, sjajnom raspoloženju svih prisutnih doprinijeli su i sami istarski ugostitelji i vinari koji su svima pružali ljubaznu dobrodošlicu na punktovima.

Također, isti su okupljene poslužili samo s onim najboljim od svoje gastronomske ponude. Točka na i ovoj fantastičnoj i besprijekornoj tarskoj wine and walk avanturi bila je vesela i radosna ekipa sastavljena od posjetitelja manifestacije.

Zbog svega navedenog ne mogu dočekati sljedeću manifestaciju koju će za nas pripremiti Turistička zajednica općine Tar-Vabriga. Po svemu sudeći bit će to još jedna originalna i besprijekorna manifestacija!

 

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur

Pratite na Instagramu: visit_tar_vabriga

Pratite na Instagramu: coloursofistria

Pratite na Instagramu: visit_novigradcittanova

 

 

 

WINE AND WALK MANIFESTACIJA "BEVEMO & ANDEMO", TAR-VABRIGA

  • "BEVEMO & ANDEMO"

    Sunčani jesenji dan, blizina mora i odlična ekipa bili su savršena podloga za održavanje dugoočekivane prve tarske wine and walk manifestacije „Bevemo & Andemo“ u subotu, 23. listopada 2021. godine.
  • SEDAM PUNKTOVA

    Na svih sedam punktova ove briljantno organizirane wine and walk manifestacije „Bevemo & Andemo“, osim što smo uživali u vrhunskom vinu i istarskim delicijama, imali smo priliku slušati veselu pjesmu i uživati u nastupima istarskih glazbenika.