4. Santa Elisabetta braće Benvenuti predstavljena u zelenom okruženju golf terena

Braća Benvenuti

Dočekali smo i četvrtu Santu Elisabettu, prestižni teran vinarije Benvenuti predstavljen u prekrasnom ambijentu restorana Clubhouse Golf  u četvrtak 17.11. Zeleno okruženje golf terena, dašak glamura stvorilo je idealnu pozornicu kakva i dolikuje jednom ovakvom prestižnom vinu.

Teran sorta budućnosti

 Braća Albert i Nikola Benvenuti, uvjereni su da je baš teran sorta budućnosti, jer u sebi utjelovljuje neizmjerni potencijal kad je u pitanju kvaliteta, savršeno je prilagođen klimatskim promjenama, a istovremeno posjeduje jedinstveni okus, karakterističan samo za centralnu Istru, preciznije Motovunštinu.

Nova Santa Elisabetta dolazi iz berbe 2018., što je četvrta uzastopna godina uspješne proizvodnje ovog kolekcionarskog vina savršene ravnoteže koje u sebi krije i potencijal za dugo čuvanje i vrhunsko uživanje.

Santa Elisabetta

Braća Benvenuti sa Santa Elisabettom žele postići savršenu verziju terana, i kako se čini svakom godinom su sve bliže. Riječima Alberta Benvenutija, čvrsto vjeruju da će težnjom da toj sorti pruže  podršku u obliku optimalnih uvjeta, prikladnog bijelog istarskog tla, odgovarajuće izloženosti suncu i zaštite u obliku strujanja zraka, biti nagrađeni dugovječnim vinom najviše klase, s jedinstvenim živim karakterom i sebi svojstvenom finesom.

Ono što proces nastanka ovako neponovljivog vina čini drugačijim je što nakon stroge zelene berbe i selekcije samo najkvalitetnijih, zdravih, idealno dozrelih grozdova u vinogradu, prepuštaju se u ruke podruma i što neutralnijih bačava različite starosti i veličine i tako nastaje čudo. Priroda tu pokazuje kako čini svoje i čuva se iskonska autentičnost sorte teran.

Komisija koja kreira teran Santa Elisabetta

Nakon završetka procesa dozrijevanja u bačvama, preostaje još jedan važan korak do finalne kupaže. Braća Benvenuti okupljaju komisiju iskusnih poznavatelja vina koji su svakodnevno u doticaju s tržišnim trendovima te zajedničkim snagama kreiraju novi teran Santa Elisabetta. 

Santa Elisabetta

Kušanjem naslijepo odabrali su najbolji omjer vina iz različitih bačvi kojim su zatim napunjene boce i stavljene na odležavanje još 9 mjeseciPokazali su ovakvom stručnošću i predanošću da žele stvoriti ne samo vino već umjetnost u boci kojoj ćemo se diviti daleko u budućnosti.

Santa Elisabettu iz 2018. godine može se nabaviti od ovog tjedna, ali ako je suditi po prethodnim izdanjima rasprodanim u rekordnom roku, za uživati u ovom vinu valja se posebno potruditi da bi je i nabavili. 

Santa Elisabetta

Kao što se i pokazalo s dosadašnjim izadnjima, Santa Elisabetta se jako brzo rasproda čim izađe na tržište, pa su Albert i Nikola odlučili osnovati Klub prijatelja Benvenuti vina za svoje najvjernije potrošaće gdje će pravovremeno informirati publiku o statusu i dobavljivosti vina te plasirati posebne, ekskluzivne serije. Za članstvo u klubu potrebno je ispuniti prijavnicu na sljedećoj poveznici: https://benvenutivina.com/benvenuti-club

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur  

Pratite na Instagramu: benvenuti_wines

 

Clubhouse Golf, Zagreb

  • BRAĆA BENVENUTI

    Braća Albert i Nikola Benvenuti, uvjereni su da je baš teran sorta budućnosti, jer u sebi utjelovljuje neizmjerni potencijal kad je u pitanju kvaliteta, savršeno je prilagođen klimatskim promjenama, a istovremeno posjeduje jedinstveni okus, karakterističan samo za centralnu Istru, preciznije Motovunštinu.
  • SANTA ELISABETTA

    Nova Santa Elisabetta dolazi iz berbe 2018., što je četvrta uzastopna godina uspješne proizvodnje ovog kolekcionarskog vina savršene ravnoteže koje u sebi krije i potencijal za dugo čuvanje i vrhunsko uživanje. Braća Benvenuti sa Santa Elisabettom žele postići savršenu verziju terana, i kako se čini svakom godinom su sve bliže.