Još nas malo dijeli do vodećeg vinskog festivala u Međimurju

 Urbanovo

Rezervirajte datum 13.-15. svibnja za posjetu ključnom međimurskom vinskom festivalu – Urbanovo i iskušajte nova vina vodećih međimurskih vinara.

Nakon pauze izazvane Covid epidemijom, u Štrigovu, centar gornjeg Međimurja i centar međimurskog vinogorja, vraća se popularni vinski festival Urbanovo, u organizaciji udruge Hortus Croatiae. Već poslovično, na Urbanovom izlažu svi vodeći vinari Međimurja te javnosti i stručnjacima na uvid nude svježa vina iz prethodne berbe, kao i vina starijih godišta, namijenjena odležavanju. 

Festival je otvoren za javnost, uz kupnju ulaznice ( online ili na ulazu ) u iznosu od 150 kn, a radno vrijeme sva tri dana je od 12 do 19 sati

Dom kulture Štrigova

Festival će posjetiti poslovni partneri vinara izlagača; vlasnici restorana, sommelieri, vinotekari, distributeri, hotelijeri i ljubitelji vina, a novinarima i drugim predstavnicima medija osigurane su novinarske akreditacije.

„Iza nas je sjajno 2021. godište, osobito za bijele sorte kojima Međimurje obiluje, pa jedva čekamo Urbanovo kako bi javnosti pokazali visoku razinu kvalitete naših recentnih vina.”, poručio je predsjednik udruge Hortus Croatiae David Štampar, te dodaje: „Međimurski vinari već niz godina pokazuju stalni napredak što potvrđuju platinaste, zlatne i srebrne medalje s najvećih internacionalnih natjecanja poput Decanter World Wine Awards. Naša su vina zbog toga sve više prisutna širom Hrvatske, a zadnjih godina nam raste i izvoz na strana tržišta. 

Urbanovo

Projekt Pušipel nam se pokazao punim pogotkom i danas su vina pod tim nazivom, izvan domicilne županije, naša najtraženija vina. Jako nas veseli da publika najviše želi baš autentično međimursko vino, ali moram istaknuti i da ništa lošija nije situacija ni s ostalim sortama, osobito onim aromatičnijim poput sauvignona bijelog, muškata žutog te pinota sivog, bijelog i crnog. Uglavnom, bez obzira na izazove kojih u posljednjih par godina stvarno nije nedostajalo, međimurska vina su u stalnom usponu, prepoznata su po dobrom kod kuće i vani, a festival Urbanovo je prava prilika upoznati se osobno sa zaslužnima za taj uspjeh, međimurskim vinarima, te isprobati njihova najbolja vina.”  

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur 

Foto: arhiva udruge Hortus Croatiae 

Štrigova, Međimurje

  • URBANOVO

    Na Urbanovom izlažu svi vodeći vinari Međimurja te javnosti i stručnjacima na uvid nude svježa vina iz prethodne berbe, kao i vina starijih godišta, namijenjena odležavanju. 
  • MEĐIMURSKI VINARI

    Međimurski vinari već niz godina pokazuju stalni napredak što potvrđuju platinaste, zlatne i srebrne medalje s najvećih internacionalnih natjecanja poput Decanter World Wine Awards.