Na VinMarKon konferenciji razgovarat će se o marketingu i vinskom turizmu

VinMarKonVrijeme u kojem je na vinskom tržištu bilo moguće egzistirati bez osnovnih marketinških znanja i alata odavno je iza nas. Ako i dalje smatrate da je za tržišni uspjeh dovoljno imati (samo) dobar proizvod – ovo nije konferencija za vas! No, ukoliko ste svjesni da je marketing sastavni dio vašeg (budućeg) uspjeha – dobrodošli ste nam se pridružiti”, riječi su kojima su organizatori druge po redu konferencije o vinskom marketingu – VinMarKon 2022 – uputili vinarima i vinskim profesionalcima uz poziv na sudjelovanje.

VinMarKon mogla bi uskoro poprimiti regionalni karakter

VinMarKon 2022 održat će se 3. ožujka u zagrebačkom hotelu International, a očekuje se da će okupiti preko 80 sudionika – prvenstveno vinara, vinskih profesionalaca i sommeliera. Ovogodišnji novitet je sudjelovanje delegacija vinara iz susjednih zemalja, a već postoje i naznake kako bi konferencija mogla uskoro poprimiti regionalni karakter.Ovogodišnja krovna tema VinMarKona je vinski turizam, a konferencija je sastavljena od uvodne panel-diskusije te niza predavanja, koji prate problematiku vinskog turizma na nacionalnoj, regionalnoj i individualnoj razini.

Irena Lučić

“Izazovnu 2022. godinu koja je pred nama odlučili smo posvetiti temi vinskog turizma. Vinarstvo i turizam snažno su i neodvojivo povezani u svakoj vinskoj zemlji, a naročito u Hrvatskoj u čijem gospodarstvu turizam čini preko 20% BDP-a. Hrvatska, kao i cijela regija, svjedoče uzlaznom trendu razvoja vinarstva i vinskog turizma koji – logično – rezultiraju sve zahtjevnijim potrošačima i snažnom konkurencijom”, pojasnila je Irena Lučić, organizatorica konferencije.

VinMarKon predavanja interesantna su i zabavna

Predavanja su interaktivna i dinamična, a teme prezentiraju govornici s bogatim iskustvom u navedenom području. Na popisu imena koja će svoja znanja i iskustvo prenijeti sudionicima nalaze se lica već otprije poznata vinskom svijetu, poput dr.sc. Žarka Stilina, voditelja udruge Vina Kvarnera, Ivane Alilović, direktorice TZ Zagrebačke županije, najpoznatijeg hrvatskog vinskog blogera i vinopije Nenada Trifunovića, vlasnika kultnog Boškinca Borisa Šuljića, ali i brojni drugi predavači, redom eksperti u svojim područjima poslovanja.

VinMarKon

“Umjesto teorije, fokusirani smo na prijenos postojećih iskustava, dobre prakse i korisnih primjera koji su u potpunosti primjenjivi u poslovnoj stvarnosti”, poručuju iz organizacije. Prilika je to za edukaciju, konstruktivnu diskusiju, razmjenu ideja i networking.

Monogi su prepoznali važnost konferencije

Važnost konferencije prepoznale su brojne turističke zajednice, koje su vinarima – sudionicima konferencije – izašle u susret sufinanciranjem troška sudioničke kotizacije.

vinska konferencija

Organizatori konferencije su diWine j.d.o.o. – tvrtka specijalizirana za organizaciju vinskih događanja, te udruga Vinoljupci. Prijave za sudjelovanje moguće su do 25. veljače 2022. putem linka https://forms.gle/kX9Rbu47fAP5q2ik8. Sve informacije o konferenciji, sufinanciranju i programu potražite na https://www.diwine.com.hr ili na FB stranici https://www.facebook.com/DiWineProjectCroatia.

Pozivamo vas i da pogledate snimku panel-diskusije VinMarKon-a 2020 na temu „Strategija vinskog marketinga u Hrvatskoj“ https://www.youtube.com/watch?v=7npavUCsZ2E

VinMarKon

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur

VINMARKON, ZAGREB

  • VINMARKON

    Najviši grad u Hrvatskoj - Delnice, prekrasna priroda Gorskog kotara, neodoljiv spoj Primorja i gorja na Platku, sve začinjeno kvalitetnim ženskim radionicama, finom hranom i likerima ukratko su elementi 12. po redu Women's days by modniALMAnah vikenda namijenjenog samo ženama, a kojeg je osmislila stilistica i modna savjetnica Alma Premerl Zoko.
  • IRENA LUČIĆ

    “Izazovnu 2022. godinu koja je pred nama odlučili smo posvetiti temi vinskog turizma. Vinarstvo i turizam snažno su i neodvojivo povezani u svakoj vinskoj zemlji, a naročito u Hrvatskoj u čijem gospodarstvu turizam čini preko 20% BDP-a. Hrvatska, kao i cijela regija, svjedoče uzlaznom trendu razvoja vinarstva i vinskog turizma koji – logično – rezultiraju sve zahtjevnijim potrošačima i snažnom konkurencijom", pojasnila je Irena Lučić, organizatorica konferencije.