Save the date: Vinart Grand Tasting 2021 održat će se 30.travnja!

Vinart vinski sajam Zagreb

Najvažniji poslovni vinski događaj, sajam Vinart Grand Tasting u 2021. godini održat će se 30. travnja i 1. svibnja. Organizator, tvrtka Vinart je u ovoj prijelaznoj godini pomaknula termin sajma s početka ožujka na početak svibnja zbog neizvjesnosti epidemiološke situacije i trajanja protuepidemijskih mjera. 

Zadnji profesionalni vinski sajam u Europi u 2020.

Podsjećamo, prošlogodišnji Vinart Grand Tasting bio je zadnji profesionalni vinski sajam u Europi, a održan je 6. i 7. ožujka, neposredno prije prvog lockdowna, dok su još mnogi detalji o ponašanju virusa Covid-19 bili nepoznati. „Bilo je neizvjesno do zadnje sekunde, a u tjednima uoči samog sajma praktički nismo spavali od brige.

Vinart Grand Tasting Hrvatska

Pripremili smo program i organizirali studijsko putovanje nakon sajma po hrvatskim vinskim regijama za grupu od dvadesetak važnih europskih i američkih novinara, uložili ogromnu količinu novca u nadi da ćemo napraviti veliki korak za prepoznavanje hrvatskih vina i vinara u svijetu, a sve je bilo toliko rizično i neizvjesno. Putovanje su nam na kraju otkazala samo tri novinara, a ostali su došli i oduševili se ponudom i kvalitetom hrvatskih vina. Mi smo poduzeli sve što je bilo u našoj moći da eliminiramo rizik prenošenja virusa i iznimno smo zahvalni svim izlagačima, osoblju i posjetiteljima koji su se ponijeli odgovorno i poštivali preporuke jer nismo dobili niti jedan poziv koji bi nas informirao o tome da se netko zarazio na sajmu. Iz cijelog iskustva puno smo naučili, i spremni smo ući hrabro u pripremu ovogodišnjeg izdanja sajma“ kaže Saša Špiranec, direktor tvrtke Vinart. 

A koliko smo se dobro proveli na prijašnjem Vinart sajmu saznajte ovdje.

Pratite Vinart na Instagramu: vinart_croatia

Pratite Andreine priče: andrea_pancur

Fotografije: Rene KaramanVINART GRAND TASTING ZAGREB

  • VINART

    Definitivno najljepši vinski sajam u Hrvatskoj kojeg ne bi trebali propustiti.
  • VINARI

    Sudjeluju izlagači prethodno odabrani isključivo prema kriteriju kvalitete. Okuplja stotinjak hrvatskih i dvadeset inozemnih vinara.