Vinarija Enosophia priredila odlično Martinje na 14.katu

Martinje Enosophia
Vinarija Enosophia, u svom prepoznatljivom stilu organizirala je proslavu blagdana Svetog Martina u atraktivnom prostoru Business cluba 5, smještenom na 14. katu Sky office towera u Zagrebu. Sve je počelo edukativnom radionicom „Otkrivanje blaga – Frankovka kroz vrijeme“ pod stručnim vodstvom enologa i direktora vinarije Martina Kovačevića koji je okupljene ljubitelje ove sorte uveo u prekrasnu proslavu samo nekoliko sati prije 11.11.2023. kad i službeno počinje blagdan sv.Martina.
Martin Kovačević enolog
Milica Jovanović Kustura
Influenseri
„Kao vinarija imamo dugu i uspješnu tradiciju proizvodnje vina od Frankovke. Misija nam je da vina od ove sorte dostignu status koji imaju omiljene crne sorte na tržištu Hrvatske, posebno jer predano kreiramo posebna vina, osvajamo brojne nagrade i priznanja” – rekao je Kovačević ne krijući oduševljenje interesom za radionicu kojom se  Frankovka dodatno približila ljubiteljima vina i vinskim znalcima. Tijekom vertikalnog kušanja Frankovke, koja se s pravom naziva crna sorta Hrvatskog istoka, posebnu pažnju prisutnih privukle su Lingua Franka (2020), nagrađivana Frankovka iz linije Miraz(2019), ali i prva Ledena berba od Frankovke u Hrvatskoj (2016). Okupljene vinoljupce je posebno iznenadila Frankovka Miraz iz berbe 2012 koja je jaka, koncentrirana i robusna Frankovka s razvijenim tercijarnim arome, kojima dominiraju čokolada, kava, koža i džem od višnje. Iako je vinarija od tada promijenila stilistiku Miraza mnogi su se složili s time kako je ovo vino jedinstven primjerak koji dokazuje potencijal sorte i terroira.
Radionica o frankovkama Enosophia
Nakon radionice domaćini su priredili svojim partnerima, kupcima, novinarima i ostalim prijateljima vinarije nezaboravnu zabavu – odlično dizajniranim gastro stolovima na kojima su se našle slavonske kobasice u modernom dizajnu ali i steakovi koji su se sljubili s mladom Frankovkom. Martinje je ovaj put bilo u modernom ruhu – u glazbenoj kulisi DJ-a, ali i obogaćeno nastupom stand up komičara Saše Turkovića čiji je humor mnoge nasmijao do suza.
Enosophia vina 
„Martinje je kruna vinogradarske godine, nakon njega slijedi kratak odmor za vinogradare i zato prakticiramo proteklu godinu proslaviti baš na Martinje. Naše proslave svake godine radimo na novim mjestima, s drugačijom temom, s raznim iznenađenjima, ali uvijek s dragim ljudima i prijateljima.“ izjavio je direktor prodaje i marketinga Josip Pavičić koji je samo jedan od ključnih ljudi u timu ove tvrtke. Naime, vinarija Enosophia postaje prepoznata po mnogim inovacijama, ali i srdačnosti svojih zaposlenika koji su pokretačka snaga ovog brenda.
 
foto: Nikola Zoko i Kristina Samarđić

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur  

Vinarija Enosophia, Martinje

  • Stand up komičar

    Martinje je ovaj put bilo u modernom ruhu - u glazbenoj kulisi DJ-a, ali i obogaćeno nastupom stand up komičara Saše Turkovića čiji je humor mnoge nasmijao do suza. 
  • Radionica frankovke

    "Misija nam je da vina od frankovke dostignu status koji imaju omiljene crne sorte na tržištu Hrvatske, posebno jer predano kreiramo posebna vina, osvajamo brojne nagrade i priznanja" - rekao je enolog Kovačević