Vinarija Arman Marijan glavni akter u glazbeno-vinskoj poslastici u diWine baru

Nedeljka Krupljan i Kornelije Hećimović

Šarmantni wine bar diWine priredio je posebnu glazbeno-vinsku poslasticu “Glazba iz dekantera” koja nas je zaista oborila s nogu. Istarsku vinariju Arman Marijan iz Vižinade vinska promotorica Nedeljka Krupljan (Cheers With You) i glazbeni urednik Kornelije Hećimović savršeno su sljubili s glazbom Nine Simone.  

Vinski podrum obitelji Arman Marijana i pripadajućih 13 hektara vinograda nalaze se u Zapadnom istarskom vinogorju, u Vižinadi nedaleko Poreča i u obiteljskom su vlasništvu već više od 200 godina. Imali smo čast da je vlasnica diWine bara Irena Lučić dovela ovu istarsku vinariju u Zagreb.

Vina Marijan Arman

Kćeri Ines i Nina, koje su od malena radile uz oca nastavile su već utaban vinarski put obitelji Arman. Put koji je započeo pradjed Marijana Armana prije više od 140 godina, kada je u selu Narduči zasadio svoju prvu malvaziju. Ta stara, originalna malvazija, davala je uvijek najbolje plodove, a obitelj Marijana Armana je razmnožavanjem starih trsova spasila ovaj iznimno vrijedan genetski potencijal. Potencijal koji će nastaviti održavati i razvijati buduće generacije Armana.

Baš ta malvazija očarala nas je na predstavljanju. Vino krasi lijepa slamnato žuta boja sa zelenkastim odsjajem, kristalno je bistro i djelomično gusto. Na nosu razigrano i lepršavo, dominira nota citrusa i breskve s malo mente i cvijeta akacije te malo zelene jabuke. Vino je uravnoteženo, intenzivnost okusa mu je izražena, a trajnost jako dobra te se na aftertastu javlja nota marelice. Savršeno nam je prijala uz očaravajući glas Nine Simone u pozadini.

Vina Marijan Arman

Vinski podrum obitelji Arman Marijana osim slavne Malvazije krije paletu 15 različitih etiketa od kojih smo kušali – osvježavajući pjenušac od malvazije po nazivu Stanzia Brut, zatim Malvaziju Grand Cru 2021, Sauvignon blanc 2021, te Teran 2017. Vina su nas oduševila kao i spoj vina i glazbe.

Jedno je sigurno, nakon vrhunske večeri u diWine baru vrijeme je za izlet do Vižinade gdje se smjestila renomirana vinarija koja se sastoji od vinskog podruma, novouređene kušaonice i otvorene terase s prekrasnim pogledom na vinograde

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur  

Pratite Arman Marijan na Instagramu: armanmarijanwines

Zagreb

  • Vinarija Arman Marijan

    Istarsku vinariju Arman Marijan iz Vižinade vinska promotorica Nedeljka Krupljan (Cheers With You) i glazbeni urednik Kornelije Hećimović savršeno su sljubili s glazbom Nine Simone.  
  • Wine bar DiWine

    Šarmantni wine bar diWine priredio je posebnu glazbeno-vinsku poslasticu "Glazba iz dekantera" koja nas je zaista oborila s nogu.