Zlatom okrunjena Vina Laguna Terra Rossa idealno vino za uživanje u ljetnim večerima

Vina Laguna Terra Rossa

Vina Laguna Terra Rossa 2021 osvojila je zlatnu medalju na 29. Concours Mondial de Bruxelles u konkurenciji sa 7.375 vina. Već četiri godine zaredom Porečka Vina Laguna prisutna su na ovom renomiranom vinskom ogledu te su u izrazito jakoj konkurenciji do sada okrunjena s ukupno devet medalja, od čega šest zlatnih i tri srebrne.

Terra Rossu je reprezentativni svjetski časopis Decanter pozicionirao među 25 crnih vina za svakodnevno ljetno uživanje čija cijena ne prelazi 25 funti. Kuriozitet je da je Terra Rossa jedino vino iz Hrvatske koje se našlo na tom popisu, a visokopozicionirana degustatorica tog britanskog magazina, Christelle Guibert, tom je prilikom istaknula kako je riječ o izuzetno kompleksnom vinu za izvrsnu cijenu. Kvaliteta Vina Laguna Terra Rosse prepoznata je na brojnim svjetskim natjecanjima od čega je važno naglasiti zlato osvojeno u Americi na Finger Lakes International Wine Competition 2018.

Ova međunarodna priznanja samo su jedna u nizu potvrda iznimne kvalitete Terra Rosse što je potvrdio i Josip Barišić, direktor proizvodnje i vinarstva u Agrolaguni:

„Posebnost Terra Rosse leži u jedinstvenom spoju autohtonih sorti Terana i Brogonje te Merlota. Teran donosi svježinu i nepogrešiv istarski potpis, borgonja osigurava mineralnost i voćnost, a merlot daje strukturu i mekoću. Terra Rossa je idealno vino za uživanje u ljetnim večerima i odlična je pratnja uz finu hranu i dobro društvo gdje god se nalazili.“ 

Sigurni smo da ćete i vi uživati u okusu i mirisu Terra Rosse. U ovim toplim ljetnim danima najbolje ju je poslužiti na temperaturi između 14 i 15°C. Prijat će svima kao ugodan aperitiv, za samostalno degustiranje, a njezina najveća snaga leži u prilagodljivosti raskošnoj istarskoj gastronomiji. Terra Rossa se može pronaći u svim bolje opskrbljenim trgovinama poznatih maloprodajnih lanaca.

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur  

Pratite na Instagramu: vinalaguna

Vina Laguna, Poreč

  • TERRA ROSSA

    Posebnost Terra Rosse leži u jedinstvenom spoju autohtonih sorti Terana i Brogonje te Merlota.

    Teran donosi svježinu i nepogrešiv istarski potpis, borgonja osigurava mineralnost i voćnost, a merlot daje strukturu i mekoću. Terra Rossa je idealno vino za uživanje u ljetnim večerima i odlična je pratnja uz finu hranu i dobro društvo gdje god se nalazili.
  • VINA LAGUNA

    Vina Laguna Terra Rossa 2021 osvojila je zlatnu medalju na 29. Concours Mondial de Bruxelles u konkurenciji sa 7.375 vina!
    Svjetski časopis Decanter uvrstio ga je među 25 crnih vina za ljetno uživanje s cijenom manjom od 25 funti. Jedini takav u Hrvatskoj!