Donosim vam idealan plan za bijeg svega par koraka od centra Zagreba

Toplotni val koji je došao dočekao nas je nespremne. Željela sam ga provesti na obali, u blizini mora, sunčajući se i osluškujući valove. No, kako to obično biva, obaveze su me  zadržale u vrelom Zagrebu. Da ne bismo skroz izgubili zdrav razum zbog nesnosne vrućine, došli smo na ideju da bar nakratko pobjegnemo od gradske vreve i to ne predaleko – svega par koraka od centra Zagreba. Odlučili smo provesti nekoliko sati tog sparnog ljetnog dana u kavani hotela Westin.

Uz ugodnu temperaturu kavane i božanstvenu kavu zaboravili smo na gradsku vrućinu

Iako na prvi pogled djeluje bezlično i pomalo dosadno, uređenje kavane nas je ugodno iznenadilo. Naime, klasično uređenje s par modernih detalja i velikim razmakom među stolovima, zbog svima nam poznatog razloga, pokazali su se kao savršen interijer za taj pakleni ljetni dan. Dodajte tomu ugodnu temperaturu kavane te božanstveni miris kave koja nam je bila poslužena i dobit ćete idealan recept kako i tijekom ovih nesnosnih gradskih vrućina opustiti se uz odličnu kavu.

Hug & Punch kava i kolačić karta su za bijeg od stvarnosti

Kavu potpisuje majstor iz poznate radionice sretnih trenutaka Hug & Punch iz Matulji. Također, kava je specialty coffee. Savršeno! No, našem oduševljenju nije bilo kraja. U malenoj posudici uz kavu bio je poslužen kolačić čiji je okus neprepričljiv. Omamljujuć i ugodan miris kakaa u kavi te svježina keksa koja čini da se isti otapa u ustima učinili su da se poželimo vratiti.

Mesni i riblji tartarski za potpuniji osjećaj zadovoljstva

Divan, omamljujuć i pun miris kave se nije izgubio ni nakon što smo je dobrano popili. On je i presudio da u ugodnoj kavani hotela Westin provedemo više vremena nego li smo prvotno zamislili. Tako smo se uz taktove ugodne i gotovo neprimjetne glazbe, premjestili u njihov restoran. Vođeni ponosom u konobarovom glasu dok je predstavljao mesni i riblji tartarski, odlučili smo probati oba. U kuhinji se i mesni i riblji tartarski miješaju rukom po narudžbi. Uz naručeno jelo konobar nam je predložio upariti Sauvignon iz vinarije Josić.

Moram priznati da je odabrano vino bilo idealno, budući da su njegova svježina i pitkost počistili okus dobro izbalansiranih tartarskih iz kuhinje. Kako nam je konobar rekao, tartarski je iznimno popularno jelo među domaćim aktualnim političarima te je sudjelovao kao glavni akter u mnogim anegdotama. No, političari i njihove anegdote ipak nisu tema mog bloga pa ćemo prepričavanje istih ostaviti za nekog drugog. Ja vam ostajem dužna pokušati dočarati okus tog pažljivo spravljenog tartarskog. Tu se radi o tartaru koji je snažnog, pikantnog i mnogo zanimljivijeg okusa od uobičajenih uradaka. Rekla bih idealno izbalansiran. Mesni tartarski bio je serviran s maslacem i foccacciom. Ta kombinacija nas je pomalo začudila, no i dokazala da ne smijemo donositi zaključke prije nego li probamo kombinaciju. Probavši taj sočni kruh uz pikantnu mesnu mješavinu shvatili smo da se ova dva jela savršeno nadopunjuju i da je tvorac kombinacije vrlo domišljat. Za sve ljubitelje lakših, ljetu primjerenijih jela preporučujem riblju verziju tartarskog s tunom. Mekan i napravljen od kremastih emulzija koje se međusobno uparuju okusima učinile su da ovo jelo bude vrlo ukusno i sve samo ne dosadno.

Klasik hotela bio je točka na i

A kako bolje privesti kraju ovaj idealan dan proveden u kavani hotela Westin, nego kušajući klasik kojeg spravljaju od kad je hotela. Bio je to desert. Kruška u prošeku na crumble od keksa i badema s kremom od vanilije. Odlična hladno topla kombinacija koja se savršeno sljubila i uz vino.

Pratite Andreine priče: andrea_pancur

Pratite na Instagramu: hugandpunch

Fotografije: Andrea Pančur

The Westin, Zagreb

  • THE WESTIN

    Proveli smo nekoliko sati sparnog ljetnog dana u kavani hotela Westin.
  • HUG & PUNCH KAVA

    Kavu u kavani hotela Westin potpisuje majstor iz poznate radionice sretnih trenutaka - Hug & Punch.