Igraj se, uči i osvajaj vinske nagrade s Tomislavom Stiplošekom

Tomislav Stiplošek i Vinski razgovori

Korona pandemija je promijenila mnogo toga u našim životima, a možda najviše ili barem dobrim dijelom način kako provodimo slobodno vrijeme. Kod kuće smo, koristimo internet više nego ikad, dosta vremena provodimo na društvenim mrežama, na koje se preselio i dobar dio aktivnosti inače rezerviranih za druženja kakva su nam za sada još uvijek nedostupna.

U Facebook grupi “Vinski razgovori s Tomislavom Stiplošekom“, nazvanoj po istoimenim zabavnim i edukativnim vinskim radionicama, organizatori su pokrenuli niz zabavnih sadržaja, od kojih izdvajamo G.E.T. kviz, svojevrsnu zabavnu edukaciju koja najboljim “učenicima”, tj. sudionicima kviza, ne dodjeljuje ocjene nego vrijedne nagrade.

Hrana i vino

Tomislav Stiplošek, idejni tvorac kviza, rekao nam je: “Nije plan da se kviz odvija samo u doba korone; počeli smo ga osmišljavati i prije, ali sada se pokazao dobar trenutak za pokretanje. Ideja je da se u bliskom kontaktu, iako sad moramo biti fizički razdvojeni, a upravo nam to društvene mreže omogućuju, da se ljudi zabave, osvajaju nagrade, ali i nauče ponešto o kulturi stola i našoj eno-gastro ponudi. Trudimo se osmisliti pitanja koja nisu preteška te je odgovore jednostavno naći pretraživanjem weba.”

Kako je udruga G.E.T. cijelo vrijeme djelovanja prvenstveno okrenuta edukaciji, tako je osmišljen koncept kviza:

Kviz se održava u neovisnim tjednim krugovima. Svaki se sastoji od 5 nagradnih pitanja koja se svakodnevno objavljuju u Facebook grupi “Vinski razgovori s Tomislavom Stiplošekom“. Zadatak sudionika je odgovoriti na sva pitanja; oni koji su na sva odgovorili točno, ostvaruju pravo odgovaranja na finalno, bonus pitanje u kojem se, osim točnog odgovora, traže brzina, kreativnost ili sve navedeno te se na osnovu postavljenih kriterija odabire konačni pobjednik kruga.

Svako pitanje ima uvod s informacijama o temi, a ideja je da sudionici pretražuju internet u potrazi za informacijama i tako uče o vinarijama, vinima i hrani.

Vino

“Izuzetno smo zadovoljni što sudionici nisu samo profesionalci s vinske scene, nego šira publika koja nas prati putem interneta (web stranica, društvene mreže, naš newsletter)”, rekao je Tomislav Stiplošek. “Već nakon prva dva kruga stiglo je puno pohvalnih povratnih informacija, kako od sudionika kviza, tako i od vinara koji su bili sponzori pojedinih krugova. ”

Pridružite se Facebook grupi “Vinski razgovori s Tomislavom Stiplošekom”, igrajte se, učite i osvajajte vrijedne nagrade! Na ovim sam druženjima česti gost, pa ovdje možete pročitati kako nam je zabavno.

Pratite ih na instagramu: Getovci

Pratite ih na facebooku: Vinski razgovori s Tomislavom Stiplošekom

Silvija Munda

Fotografije: Rene Karaman i Silvija MundaG.E.T. KVIZ U DOBA KORONE

  • KVIZ

    Odlična ideja za naučiti sve o vinu, vinarima i hrani a uz sve to možeš osvojiti vrijedne nagrade.
  • JESTE LI ZNALI?

    Tomislav Stiplošek jedan je od vinskih znalaca koji se bavi organizacijom evenata i vinskih događanja punih 35 godina