Rossi osvojio 3 zlata u Japanu ali i 2 zlata na Vinistri

Obitelj Rossi

Vinarija i destilerija Rossi na našim je prostorima već jako lijepa i uspješna poslovna priča, a od nedavno postala je poznata i u dalekom Japanu. Naime, nakon osvajanja priznanja kvalitete na europskom natjecanju The Europe Wine & Spirits Trophy, gdje su zlato osvojili za Teranino i Amaro Istriano, odlučili su provjeriti kako bi njihovi proizvodi prošli na jednom svjetskom natjecanju. Sigurni u kvalitetu koju nude, nadali su se dobrom rezultatu, ali možemo se složiti da su tri osvojena zlata puno više od samo dobrog rezultata! 

Teranino Rossi

Japan Wine Competition natjecanje je koje se održava jednom godišnje, a na kojem je žiri sastavljen od stručnjaka iz svijeta vina i jakih alkoholnih pića ima zadatak odrediti razinu kvalitete svih prijavljenih pića. Na ljestvici od 0 do 5 svako prijavljeno piće mora zadovoljiti posebne kriterije, zahtjevna i utrenirana nepca, a zlato osvajaju samo oni s ocijenom 5. U toj se kategoriji Rossi našao čak 3 puta i to s pićima: Teranino, Gin Nostromo i Pelinkovac Epulon. 

Diploma Pelinkovac Epulon

Diploma Teranino Rossi

Diploma Rossi Gin Nostromo

Zanimljiva konkurencija daje nagradi još više na važnosti 

Iako je natjecatelja bilo iz većine europskih zemalja, među pobjednicima su se našli proizvođači i vinari iz cijelog svijeta. Naći se u takvom društvu nije mala stvar, a promicanje kvalitete naših domaćih proizvoda na ovoj razini trebalo bi dobiti posebno priznanje. Obitelj Rossi strateški ulaže u vrhunske i inovativne tehnologije koje im pomažu održati i podizati kvalitetu proizvoda koje nude na tržištu. 

Pelinkovac Epulon
Rossi se tako osvajanjem zlata našao u istoj kategoriji kao poznati belgijski gin Clover Gin Lucky n°4 kojeg zajedno proizvode tri sestre i Bivrost, proizvođač iz Norveške koji glasi za najsjeverniju destileriju. Oni već godinama privlače pozornost svojim spektakularnim položajem. Okružuju ih Lyngenske Alpe, fjord, polarno svjetlo i arktička divljina koji su idealni za proizvodnju viskija i drugih alkoholnih pića. Isto tako, na popisu dobitnika zlata našao se i meksički SA Casa Arcaute. Oni su za rakiju od agave Excellent Premium Astisanal Mezcal osvojili zlato, a cijeli njihov brend prestavlja tradiciju i bogatstvo država Oaxaca i Durango. 

Sinovi obitelji Rossi

Osvojena i dva zlata na Vinistri 

U destileriji Rossi priča je počela vinarstvom 1885. godine, a danas proizvode višestruko nagrađivana vrhunska vina, tradicionalne istarske rakije, premium craft likere, vlastiti gin i vinjak. Ove je godine zlato u Japanu zaslužio Teranino, liker od autohtonog istarskog terana, gin Nostromo s tipičnim mirisom borovnice, aromama korijandera i narančine kore, ružmarina, suhog cvijeća, sladića i anisa, te pelinkovac Epulon u kojem aromu pelina prati vanilija, karamela i citrusi. Sve tri etikete garantiraju vrhunsku kvalitetu koju znaju svi koji su ih imali prilike probati, a ako vi niste među njima, pokušajte to što prije promijeniti. 

Sa ovogodišnjeg ocjenjivanja na Vinistri, Rossi među svoju kolekciju zlatnih medalja spremiti će još dva zlata. Ovoga puta radi se o izvrsnom Chardonnayu 2019. i crnoj kupaži Moro 2018., od merlota, cabernet sauvignona i terana. Čestitke!

 

Pratite destileriju Rossi na Instagramu: rossi_winery_destillery

Pratite Andreine priče: andrea_pancurVINARIJA I DESTILERIJA ROSSI, VIŽINADA

  • JAPAN

    Od nedavno, vinarija i destilerija Rossi postala je poznata i u Japanu gdje je osvojila 3 zlata, za Gin Nostromo, Pelinkovac Epunlon i Teranino
  • VINISTRA

    Stigla su i 2 zlata s ovogodišnje Vinistre. Ovoga puta radi se o Chardonnayu 2019. i crnoj kupaži Moro 2018., od merlota, cabernet sauvignona i terana.