Obitelj Rossi osvojila 2 velika zlata, za Teranino i Amaro Istriano

Obitelj Rossi

U Hrvatskoj je Istra davno postala sinonim za kvalitetu domaće proizvodnje, a razne nagrade na europskim i svjetskim natjecanjima stavljaju ju na to mjesto i na globalnoj razini. Svako priznanje i potvrda kvalitete dodatno jačaju važnost naše ponude, a proizvođačima postavljaju visoke kriterije koje pojedinci uporno uspjevaju ispuniti i premašiti. Jedan od njih je Marino Rossi, vlasnik poznate destilerije koja je upravo dobila najprestižnije europsko priznanje kvalitete. 

Destilerija Rossi osvojila je priznanje kvalitete na Europskom natjecanju The EUROPE Wine & Spirits TROPHY u Luksemburgu i to za Teranino, liker od autohtonog istarskog terana i Amaro Istriano, liker izrađen po tradicionalnoj talijanskoj recepturi. 

Nagrada za Amaro Istriano

Osvojiti priznanje unutar najveće konkurencije velika je stvar 

Ovo natjecanje najveće je i najprestižnije u Europi kada se radi o vinima, alkoholnim pićima i pivu, a da je to istina, potvrđuje i mehanizam odabira pobjednika. Žiri se sastoji od 85 stručnjaka iz područja distribucije, prodaje i ponude pića na tržištu kao i sommeliera i osoba koje svakodnevno rade s pićima. Oni metodom “blind tastinga” ocjenjuju vina, alkoholna pića i piva iz čak 45 zemalja. 

Nagrada za Teranino

Obitelj Rossi već pet generacija njeguje kvalitetu u svom radu 

Kada netko već pet generacija, radi pod motom “nije bitna kvantiteta nego kvaliteta”, nije čudno da postavlja kriterije na tržištu. Svoju su priču počeli 1885. godine i to vinarstvom, da bi danas proizvodili višestruko nagrađivana vrhunska vina, tradicionalne istarske rakije, premium craft likere, vlastiti gin i vinjak. Strateški ulažu u vrhunske i inovativne tehnologije koje im pomažu održati i podizati kvalitetu proizvoda koje nude na tržištu, a cilj im je da “Rossi” postane znak beskompromisne kvalitete vina i destilata. 

Teranino Rossi

Teranino i Amaro Istriano oduševili članove žirija 

Posebno su priznanje ovaj puta dobili Teranino, liker od terana obogaćen maceracijom šumskog voća i probranih začina, i Amaro Istriano, liker izrađen kao idealan za mediteransku kuhinju uz arome bobičastih plodova, začinskih trava i korjena.

Rossi Amaro Istriano

Teranino je posebno lagan i pitak liker koji se preporuča uz čokoladne deserte, deserte od šumskog voća ili kao digestiv nakon obroka, dok se Amaro posebno slaže uz suho voće. Postoje dobro razlozi zašto su ovi okusi oduševili stručnjake, a te ćete razloge najbolje shvatiti ako ih i sami probate. Saznajte kako treba izgleda proizvod kojemu je glavni cilj kvaliteta.

Pratite Andreine priče: andrea_pancur

Pratite destileriju i vinariju Rossi na Instagramu: rossi_winery_destillery

 VINARIJA I DESTILERIJA ROSSI, VIŽINADA

  • Duga tradicija

    Kada netko već pet generacija, radi pod motom “nije bitna kvantiteta nego kvaliteta”, nije čudno da postavlja kriterije na tržištu.
  • 2 europska zlata

    The EUROPE Wine & Spirits TROPHY natjecanje najveće je i najprestižnije u Europi kada se radi o vinima, alkoholnim pićima i pivu.